13-08-2015

Сучасний ринок нерухомості – основні тенденції

будинок калькулятор графіки відсотки

Ринок нерухомості в останні роки переживав кілька стрімких стрибків розвитку та спад. Навіть висококласним фахівцям важко спрогнозувати поведінку ринку, це тим, що ціни товару цього ринку безпосередньо пов'язані з курсом іноземної валюти. Звичайно ж, вдало продати і придбати нерухомість можливо і зараз, але внутрішні та зовнішні ризики за цими операціями стрімко зросли. Найбільшим попитом нині користується нерухомість вторинного ринку, оскільки первинний ринок надає дедалі менше об'єктів на продаж.

Основні тенденції ринку нерухомості

Пов'язано це з тим, що більшість будівельних проектів призупинено через кризу економіки. Тому надати альтернативну заміну об'єктам вторинного ринку ринок первинний, поки що не в змозі. Єдине, високий попит на індивідуальні житлові будинки-новобудови. Але вони переважно не виставляються на продаж, а експлуатуються початковим власником. Незважаючи на кризові явища на вторинному ринку нерухомості має попит саме елітна нерухомість. Пов'язано це з незначною різницею цінової між об'єктами класів стандарт і люкс. Тому споживачам вигідніше купувати нерухомість елітну, яку незабаром можна буде продати дорожче та отримати додатковий прибуток.

Також великий попит має бюджетне житло на периферії. Якщо раніше такі об'єкти вибиралися клієнтами для покупки у зв'язку з гарною екологічною ситуацією розміщення, то зараз це пов'язано з ціновою доступністю. Ще кілька років тому передмістя багатьох міст було не впорядковане, тоді як зараз там виникають цілі елітні райони. Також хороший попит є на будинки за містом, які переведені в статус садових кооперативів. Такі об'єкти мають свою адресу фізичну та прирівнюються до індивідуального житла.

З урахуванням тенденцій останніх років на ринку нерухомості, власники великої кількості житла залишаються у виграші, тому що мають можливість здійснювати угоди на даному ринку. Кожна з таких угод може принести кілька тисяч умовних одиниць прибутку. Також у ціні нерухомість промислова, особливо первинного рику. Що свідчить про безперервний та стрімкий розвиток виробництва навіть у період складної економічної ситуації.

Автор: Олександр Бєлов