13-11-2018

Страхування майна в Україні

долар під парасолькою

Будинок – це головне місце для будь-якої людини, а тому її потрібно берегти, так само як і саму себе. Оформлення майнової страховки в Україні дає людині низку об'єктивних переваг на випадок, якщо трапиться нещасний випадок або стихійне лихо. У житті загрози можуть бути різні. Серед них:

  1. Вибух (наприклад, внаслідок розриву побутового газового балона)
  2. Займання (побутові, техногенні, природні пожежі різного рангу).
  3. Надзвичайні ситуації природного характеру (повінь, сильний дощ та сніг, смерч, блискавка, ураган, буря, паводок, гірський обвал, землетрус та інші).
  4. Побутове підтоплення (внаслідок аварійної пригоди у будинку чи квартирі, коли спостерігається сильна протікання води, що веде до затоплення приміщення).
  5. Матеріальні втрати внаслідок кримінальних дій певних осіб, наприклад, фактів злому житла та пограбування.

Щоб компенсувати наслідки таких серйозних пошкоджень, найкращим способом сьогодні є страхування майна.

Яке майно варто застрахувати?

При виборі об'єкта для страхування потрібно об'єктивно оцінити ситуацію і те майно, яке ви маєте. Визначити собі ступінь важливості об'єкта, і навіть можливість потенційних ризиків йому. Серед нерухомості, яку варто застрахувати, можна визначити такі об'єкти та предмети:

  • безпосередньо майновий об'єкт, наприклад, житловий будинок чи квартиру;
  • оздоблення інтер'єру в квартирі чи будинку;
  • технологічне та побутове облаштування житла;
  • будь-який вид рухомої власності.

Процедура страхування майна в Україні багато в чому залежить від характерних рис конкретної власності, а також від строку, на який укладається страховий договір. У будь-якому випадку обов'язково враховуються наміри та побажання кожного клієнта.

Як діє страховий майновий договір в Україні

Процес оформлення договору на страховку має деякі нюанси. Так, дія страхового договору між особою, яка страхує власність та компанією, що надає послуги страхування, залежить від рішення клієнта. Страхування майна на території України може тривати 12 місяців чи менше. У тому випадку, коли період потрібно збільшити, це можна зробити шляхом продовження договору страхування.

У разі пролонгації страхової угоди можливе отримання додаткових дисконтів клієнтом, звісно, ​​якщо у першому страховому періоді не виникало випадків виплат. Кожен наступний рік дисконт зі страхування майна для клієнта лише зростатиме.

Сама процедура отримання страховки в Україні також стала дуже комфортною для клієнтів. Тепер немає потреби їздити містом у пошуках відповідної організації. Зараз фахівець компанії приїде до клієнта сам та допоможе в оформленні документів на страхування.

У разі настання страхового інциденту людина, яка володіє застрахованою власністю, викликає представника страхової компанії, а також фахівців житлової організації. Ці люди займуться питаннями визначення матеріальних збитків внаслідок пригоди, після чого постраждалий напише відповідну заяву на виплату компенсації. На території України таке матеріальне відшкодування сплачується клієнту страховою компанією протягом двох тижнів.

Ранньо АН BFS опублікувало матеріал про переваги онлайн страхування в Україні.

Автор: Олександр Бєлов