13-09-2018

Реєстрація приватного підприємства в Україні

реєстрація підприємства

Приватне Підприємство – особа юридичного типу, яка діє на базі індивідуальної власності осіб фізичного типу, яка використовує засновницьку чи найману працю; чи індивідуальної власності особи юридичного типу.

Етапи реєстрації та підготовка документів під час створення частого підприємства в Україні

  1. Скласти та підписати статут.
  2. Безпосередньо реєстрація приватного підприємства з урахуванням ЄДР.
  3. Стати на облік у податковій, ПФУ, статистиці.
  4. Пройти процедуру отримання печаток та штампів, відкрити поточні банківські рахунки.

Далі у підготовчому етапі оформлення необхідно вибрати унікальну назву для підприємства. Зареєструвати цю назву можна лише один раз. Після цього потрібно визначити суму статутного фонду, після чого – відсоток часток засновників, систему оподаткування, види економічної діяльності з КВЕД тощо. Для майбутнього підприємства визначити місце розташування.

Державному реєстратору подаються такі документи:

  • Для фізичних осіб: копія паспорта, копія довідки про надання ідентифікаційного податкового номера, довіреність на реєстрацію (якщо реєструє на сам власник).
  • Для юридичних осіб – резидентів України: витяг з Єдиного Державного Реєстру, довіреність (якщо реєструє на сам власник).
  • Для юридичних осіб – не резиденти України: документ, що підтверджує факт реєстрації особи в країні. Довіреність (якщо реєструє не сам власник).

Термін реєстрації – від 1 до 3 робочих днів із дня здачі пакету документів. Вартість – 1500 грн.

Особливості реєстрації

Вимоги до мінімальної суми статутного капіталу не встановлені. Керівна структура, майновий режим – на власний розсуд засновника.

Проте діяльність приватного підприємництва не надто регулюється чинним законодавством, через що така форма правових дій не дозволяє обмежувати свободу дій.

Перед оформленням документів засновнику варто уважно ознайомитися з оподаткуванням та вибрати тип, тому що у податковому законодавстві є безліч нюансів, які необхідно знати.

Раніше АН BFS писало про те, як зареєструвати ТОВ в Україні і до якої компанії звернутися щодо цієї процедури.

Автор: Олександр Бєлов