13-08-2021

Що означає ділянка з усіма комунікаціями

ділянку з комунікаціями

В останні роки заміське будівництво набуває масштабних обертів. Поблизу великих мегаполісів ростуть сучасні житлові комплекси та впорядковані котеджні селища. Крім того, перед споживачем є кілька варіантів придбання заміського будинку – купівля готової нерухомості або будівництво купленої ділянки. Останній варіант - дуже привабливий, причому не тільки через економію, але і завдяки можливості збудувати будинок за власним планом або проектом.

Різноманітність варіантів: яку ділянку вибрати

Першим кроком на шляху до володіння комфортабельним заміським будинком є купівля ділянки. Важливо, щоб ділянка, що купується, мала різні лінії комунікації. Зазвичай комунікаційні мережі проводяться на територію всього житлового комплексу. З огляду на це можна придбати:

  1. Ділянка з комунікаційними лініями межі.
  2. Ділянка із комунікаціями, проведеними на об'єкт.

Ділянки, на яких мережі комунікації розташовані на межі, коштують на 30-40% дешевше. Однак така економія не завжди є виправданою. Підведення до майбутнього будинку комунікаційних ліній може обійтися дуже дорого, оскільки власникові доведеться зіткнутися з узгодженням технічної документації, прокладання індивідуальних ліній тощо.

Необхідні комунікаційні лінії для житлового будинку

Багато об'єктів, такі як, ділянки з комунікаціями, мають у своєму розпорядженні всі необхідні лінії. До обов'язкових комунікацій для заміського будинку входять:

  • електрика;
  • водопровід;
  • каналізація;
  • зливова каналізація;
  • газопостачання.

Бажано, щоб усі перелічені комунікаційні лінії були вже підведені на ділянку та узгоджені у відповідних інстанціях.

Як убезпечити себе при покупці ділянки з комунікаціями

Непоодинокі випадки, коли вже готові особняки продаються без комунікаційних ліній, причина цього – несумлінні власники. Щоб вигідно придбати ділянку з комунікаціями, важливо на кожну лінію (електрику, воду, газ тощо) мати договір.

Можливо, цей етап і викличе додаткові витрати на юридичний супровід, але надалі саме договір стане гарантією своєчасного прокладання та підведення всіх систем. У таких договорах має бути обумовлено кожну деталь, від термінів виконання монтажних робіт до запуску комунікацій.

Купуючи ділянки з комунікаціями, з'являється можливість максимально швидко збудувати будинок. А порівняно невелика надбавка до вартості, швидше за все, є економією коштів, ніж незапланованою витратою.

Раніше ми розповіли про фактори, які допоможуть вам визначити, коли інвестувати у землюне впливаючи на вашу фінансову стабільність.

Автор: Олександр Бєлов