12-12-2013

Іпотека під заставу: тонкощі кредитування

тонкощі іпотеки

Необхідно враховувати, що для того, щоб взяти велику кредитну позику, як правило, позичальнику необхідно надати гарантійні зобов'язання, які підтвердять платоспроможність громадянина. Як вагомий переконливий аргумент є нерухомість, яку можна залишити під заставу. Така система кредитування поширена практично у всіх надійних банках. В основному програма кредитування під заставу житлового об'єкта допускає придбання житла тим позичальникам, які:

  • насамперед немає початкового капіталу і з цієї причини що неспроможні здійснити погашення початкового внеску;
  • позичальник планує стати учасником пайового будівництва і тим самим придбати квартиру в новобудові.

Оформлення кредиту в центрі іпотеки за такою схемою суттєво мінімізує ризики банку та забезпечує позичальнику цілком вигідні умови кредитування, що дуже важливо. Адже жодному з нас не хочеться переплачувати за процентними ставками, що суттєво спричиняє катастрофічні фінансові втрати. Оскільки іпотека це тимчасове явище, майже кожен позичальник оформляє кредит на тривалий період. Тому якщо існує можливість закласти майно для того, щоб придбати ще одну квартиру, то в цьому випадку ризиків немає, а користь від такої покупки цілком виправдана та обґрунтована. Наприклад, купуючи таку нерухомість, позичальник може здати її в оренду цим із щомісячних виплат розраховуватися з банком. Таким чином, такий об'єкт нерухомості цілком виправдовує всі витрати до попереднього процесу і варто витратити час.

Фінансові витрати при оформленні іпотеки під заставу:

Незалежно від того, що подібна програма дозволяє суттєво знизити відсоткові ставки, тим самим пропонуючи позичальнику цілком перспективний банківський продукт, є деякі додаткові фінансові витрати, з якими доведеться зіткнутися. Насамперед, щоб довести ліквідність пропонованого майна, рекомендується провести оцінку квартири. Така процедура дозволить визначити ринкову вартість майна, яке планується оформлювати як заставне. Крім цього, позичальнику доведеться застрахувати об'єкти нерухомості (заставне та знову придбане). Страхування об'єктів необхідно оплачувати весь кредитний період. А також необхідно підготувати та нотаріально оформити два комплекти документів на заставне майно та новопридбану квартиру.

Підготував: Олександр Бєлов