12-04-2014

Проектування будівель та бізнес-центрів

проектування будівель

Сьогодні важливим складником практично всіх міст є промислові будівлі та споруди. Саме вони є першопричиною створення та розвитку міст. Тому правильне проектування промислових споруд має значення. Серйозні вимоги пред'являються не лише до якості технічної та соціальної досконалості, а й до архітектурних даних.

Конструктори, архітектори, технологи та будівельники повинні забезпечити оптимально зручні умови у заводських будівлях та на їх території для виробничого процесу. Однією з найважливіших проблем будівництва та проектування промислових будівель є їхнє правильне розміщення. Значення правильного будівельного рішення про місцезнаходження будівель важливе тому, що тут укладено основні поняття економічної ефективності будівництва та архітектурної виразності забудови.

Сучасне промислове Підприємство є складним будівельним комплексом, який крім основних промислових будівель включає і допоміжні забудови, призначені обслуговування працюючих, і навіть технічного обслуговування виробництва. Нині, під впливом науково-технічної революції, підприємства дедалі частіше розширюють свій зміст, включаючи до своєї структури об'єкти, які призначені для проведення наукових досліджень, навчання персоналу, проведення культурно-масових заходів тощо. Тому питанням проектування допоміжних будівель зараз приділяється досить багато часу та уваги.

Проектування громадських будівель

Проект відіграє вирішальну роль при будівництві будь-якої будівлі. Така будівля, як офісний центр, повинна бути не тільки комфортною і стильною, вона повинна відповідати всім необхідним нормам та стандартам. Розробка проектів громадських будівель – це трудомісткий та відповідальний процес, яким мають займатися виключно досвідчені та кваліфіковані фахівці. Для вирішення подібних завдань рекомендуємо звернутися до компанії «ЖилПромПроект», яка займається проектуванням будівель та споруд. Ознайомитись з усіма послугами компанії у галузі архітектурного проектування, можна відвідавши сайт http://www.proekt-profi.ru.

Проектування ділових та бізнес-центрів вимагає від підрядника володіння спеціалізованими знаннями. Процес роботи проходить у кілька етапів, перший з яких включає створення ескізного макета, в якому здійснюється розробка варіантів планувального рішення споруд, види фасадів проекту, проводиться зонування ділянки, відведеної під будівництво, і посадка будівлі на ділянку. Саме той проект, схвалений безпосереднім замовником, буде основою для всіх наступних робіт.

Другий етап проектування - це створення робочого проекту, що складається з розробки інженерно-технічної та архітектурної документації. Ця документація необхідна для будівництва будівель та проведення всіх необхідних погоджень та експертних оцінок. Також робочий проект включає найбільш повну інформацію, яка є уточненими даними по ескізному проекту. У робочому проекті вказується кількісний та якісний перелік матеріалів та виробів.

За допомогою сучасних технологій, проектування міських будівель зробило крок далеко вперед і цей процес не займає так багато часу, як скажімо, років двадцять тому. Замовнику не доводиться довго чекати на готові плани та макети.

Підготував: Олександр Бєлов