12-01-2016

У Китаї з'явиться копія Венеції

Венеція

У провінції Ляонін, що розташована на півночі КНР, незабаром з'явиться своя Венеція. Саме в цій місцевості китайці зводять тематичний парк, який буде копією старовинного італійського міста. У парку буде зведено і численні канали, і копії венеціанських будівель. Передбачається, що нове місто розкинеться на площі 400 «квадратів». На будівництво китайської Венеції владою вже витрачено близько 787 мільйонів доларів. Відкриття цього тематичного парку заплановане на травень 2016 року.

Зазначимо, що в Китаї такі тематичні парки дуже поширені. Наприклад, у місцевості під назвою Гуандун знаходиться знаменитий парк «Вікно у світ». У ньому налічується понад сто копій відомих туристичних пам'яток планети, починаючи від Ейфелевої вежі і закінчуючи Тадж-Махалом.

Але у Піднебесній популярні не лише географічні тематичні парки. Наприклад, голлівудська кінокомпанія Universal Studios зараз зводить у Пекіні тематичний кінопарк, у якому будуть представлені атракціони за мотивами знаменитих фільмів цієї студії, а в Шанхаї планується відкрити найбільший на планеті Діснейленд.

Рік від року китайські вкладення у тематичні парки збільшуються. Якщо 2011 року сума вкладень дорівнювала 9 мільярдам доларів, то 2013 – вже 24 мільярдам.

Підготував: Олександр Бєлов