12-08-2013

Як розпочати свій бізнес з продажу одягу

жінка за ноутбуком на тлі одягу

При відкритті свого бізнесу у сфері продажу одягу є простий спосіб відкрити точку на основі франчайзингу. Франчайзинг – це такий вид ринкових відносин, у якому один об'єкт передає іншому за певну плату право функціонувати від імені, використовуючи бренди і товарні знаки франчайзера. Плюси цього способу полягають у тому, що є можливість дізнатися про нюанси та особливості цієї сфери. Це чудове тренування перед самостійним відкриттям бізнесу.

Для відкриття знадобиться домовленість про співпрацю з якоюсь із роздрібних фірм, які торгують одягом, за формою франчайзингу. Необхідно приміщення для відкриття торгової точки, бухгалтер та торговий персонал у штаті.

Спочатку слід вибрати ту марку одягу, яку необхідно використовувати для відкриття крапки. Так як франчайзерів у сфері торгівлі модним одягом багато, треба підібрати найприйнятніший варіант. Смакові переваги важливі, але це не найголовніше, важливі умови, на яких виробники пропонують франшизу. Різниця полягає у вартості, яку слід заплатити за право користування торговою маркою чи брендом. Деякі запитують велику суму, ніж є можливість вкласти у відкриття бізнесу. А деякі зацікавлені у просуванні своєї продукції та пропонують мінімальну вартість.

Наступний крок полягає в тому, що необхідно надіслати заявку обраній фірмі, в якій буде вказано пропозицію щодо купівлі та використання торгової марки та бренду у своїй діяльності. Перед укладанням договору необхідно проконсультуватися в експертів з товарних знаків та брендів. Після того, як відомі всі умови співробітництва, можна укладати договір з фірмою. Подальша діяльність з організації торгової точки може залежати від того, як франчайзер вважає регламентувати цю діяльність.

За вказівкою франчайзера або погодивши з ним, слід знайти приміщення для магазину. Можливо всі необхідні елементи оформлення торгової точки, а також торгівельне обладнання надасть франчайзер. При оренді приміщення у торговому центрі організаційних питань значно скоротиться. Достатньо лише домовитися з адміністрацією торгового центру про відкриття магазину.

Підбір персоналу вважається вашим обов'язком, але франчайзер може допомогти по навчанню продавців-консультантів. У деяких фірмах існує розвинена система курсів та спеціалізованих тренінгів. Для отримання досвіду у веденні бізнесу краще самим виступати як адміністратор. Також необхідно найняти професійного бухгалтера, багато питань можуть бути самим не під силу.

Підготував: Олександр Бєлов