11-11-2020

Пам'ятка продавцю кафе – власнику готового бізнесу

кафе

Як відомо, немає нічого такого, що не можна було б продати. У сучасному світі продається та купується абсолютно все – від шнурків до бізнесу. З покупкою більш-менш все зрозуміло, а ось з продажем справа трохи інакша.

Візьмемо, наприклад, продаж бізнесу – кафе, на що треба звернути увагу? По-перше, вирішите, продаєте ви тільки «екстер'єр» або повністю кафе, з наявним персоналом. Цей момент досить делікатний, тому варто заздалегідь обговорити його з людьми, які працювали на вас.

Що може зацікавити потенційного покупця? Не виникає сумнівів, що у кафе, найголовніше – кухня. Від того, наскільки вона хороша, багато в чому залежить успішність вашого бізнесу.

Існує чимало складових, які дозволять запропонувати його за вигіднішою ціною. З чого розпочати продаж? Так, наприклад, бізнес простіше продати, якщо кафе розташоване в багатолюдному районі, або в місці, де зосереджено велика кількість офісів та інших установ. Збільшаться шанси, якщо Підприємство громадського харчування, виставлене на продаж, розташовуватиметься й у студентському районі. У цьому випадку основний наголос слід зробити на пропозицію бізнес-ланчів за доступною ціною та різноманітним меню.

Немаловажну роль відіграє і близькість паркування, а ще краще, якщо перед вашим кафе буде власна. Важливо, щоб ваше кафе було доступним, не тільки клієнтам із власним автомобілем, а й людям, які не володіють ним. В цьому випадку відвідувачі вашого закладу повинні мати можливість дістатися до нього іншим видом транспорту.

Можливість продажу такого бізнесу як кафе зменшиться, якщо його не буде видно, тому потрібно подбати про те, щоб вивіску було помітно здалеку, що зробить ваше Підприємство більш затребуваним.

Ну, і, звичайно ж, забезпечити потенційного покупця всіма необхідними та достовірними фінансовими документами, які не викликають сумніву у покупця. Іноді, навіть на перший погляд, бізнес, що не приносить дохід, а лише покриває витрати, також може бути привабливим для покупця. Всі ці фактори, у сукупності з послугами надійного ріелтора дозволять вам продати кафе і благополучно уникнути підводного каміння у зв'язку з цим, а покупцеві його купити.

Раніше ми розповіли про те, як підвищити прибутковість від продажу готового бізнесу

Автор: Олександр Бєлов