07-06-2010

В Одесі схвалили будівництво житлового комплексу

Житловий комплекс Зарс

Містобудівна рада Одеси обговорила та схвалила містобудівне обґрунтування розміщення деяких будівельних об'єктів, зокрема, храму та житлового комплексу в історичній частині міста.

Про це стало відомо на засіданні Містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування Одеської міської ради.

За даними, не викликало суперечностей питання розміщення храму Рівноапостольного князя Володимира та святої Людмили, княгині чеської, на території дитячого оздоровчого комплексу, розташованого за адресою: Французький бульвар, 32.

Фахівців збентежив стиль дерев'яної архітектури, де проектувальники пропонують будувати нову церкву. "Будинки з дерева не властиві південним регіонам України", - сказав начальник управління архітектури та містобудування Борис Бровін.

Містобудівна рада також обговорила містобудівне обґрунтування розміщення 9-10-поверхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом, а також обговорення ескізного проекту цього об'єкту.

"Увага до об'єкта, що намічається, викликана його місцезнаходженням: в історичній частині міста на Французькому бульварі, 29, де ТОВ ЗАРС планує звести висотку з прилеглими дитячим, спортивним майданчиками, місцем відпочинку для дорослих і паркінгом, розрахованим приблизно на 136 місць для машин", - зазначається у матеріалі.

За словами головного архітектора ТОВ ЗАРС Олексія Требельського, який представляє ескізний проект житлового комплексу, сучасну будівлю прикрасять елементами старовини, характерними для архітектури Одеси. Згідно з даними, з урахуванням усіх зауважень містобудівне обґрунтування та ескізний проект багатоповерхового будинку було прийнято.

"Практично без зауважень містобудівна рада затвердила містобудівне обґрунтування розміщення комплексу автозаправної станції (АЗС), бізнес-центру та міні-готелю за адресою: вулиця Балківська, 115", - йдеться у матеріалі. "Комплекс буде розташований на в'їзді до міста", - звернув увагу членів містобудівної ради Борис Бровін. - Можна не сумніватися в тому, що він буде затребуваний.

Як повідомлялося раніше, виконком Одеської міськради дав дозвіл на розробку містобудівного обґрунтування будівництва житлового комплексу із восьми шістнадцятиповерхових будинків із дитячим садком та торговим центром, а також семиповерхового офісного центру з торговим центром та офісно-торговельного центру.

Джерело: www.domik.net.