10-07-2014

Як самостійно здати квартиру в оренду

Оренда квартири Тіниста Одеса

Багато що залежить від того, наскільки правильно з юридичної точки зору буде укладено договір про оренду квартири і вам знадобиться врахувати безліч різних аспектів, щоб здати квартиру, оминаючи посередників. Потенційних орендарів при цьому вам доведеться знайти самотужки, ви повинні це розуміти. Отже, вам потрібно буде опублікувати оголошення, що ви здаєте квартиру.

Строк, на який власник може здавати квартиру в оренду, необмежений, згідно із законодавством. Ваші квартиронаймачі повинні бути порядними і надійними, щоб вам не довелося переживати про безпеку самої квартири і майна, що знаходиться в ній. Здавати квартиру в оренду може бути непоганим постійним джерелом доходу, особливо для квартир, розташованих у великих містах.

Здаючи квартиру подобово, ви можете підвищити свій дохід від неї. Але при подобовій оренді, квартиронаймачі змінюються з великою періодичністю і на плечі власника квартири лягає завдання показувати квартиру щоразу новим орендарям. Перед тим як здавати квартиру в оренду, вона повинна бути в абсолютному порядку та чистоті, тому вам доведеться часто робити там прибирання. Відповідно, такий спосіб здачі квартири найбільше підходить тим власникам, які планують зробити це своїм головним джерелом доходу.

Перш ніж ви урочисто вручите новим мешканцям ключі від своєї квартири, необхідно її упорядкувати. Усі побутові прилади та сантехніка обов'язково повинні працювати справно. Рекомендується також зробити косметичний ремонт приміщення – пофарбувати рами, переклеїти шпалери. Це дозволить вам дещо підвищити ціну на оренду вашої житлоплощі та прискорить пошук квартиронаймачів.

Найбільш простий і невитратний спосіб здавати квартиру безпосередньо, без посередників - публікація оголошення про оренду в інтернеті. На даний момент дуже широкий вибір веб-сайтів, які спеціалізуються на розміщенні оголошень про здачу квартир.

Щоб швидше знайти орендарів, можете надрукувати оголошення та розклеювати їх у місті, а також повідомити знайомим, що здаєте квартиру. Як правило, потенційні квартиронаймачі з'являються відносно скоро, але не варто поспішати здати квартиру першій людині, що трапилася. Вибирайте лише тих орендарів, які викличуть у вас найбільшу довіру.

Обов'язково перевіряйте документи ваших квартиронаймачів, оскільки тривала оренда квартири – справа серйозна і не терпить безвідповідального підходу. Приготуйтеся і до того, що майбутні мешканці зі свого боку також можуть вимагати у вас документи на квартиру, що здається, і ваш паспорт.

На момент укладання договору всі документи мають бути при вас. Можна укласти договір письмово, якщо щомісячна сума за оренду житлоплощі квартиронаймачів влаштовує. Необхідно підписувати два екземпляри цього договору, один з яких надається орендарю, інший залишається у вас.

Автор: Олександр Бєлов