10-06-2017

Юридична перевірка забудовника. Перевірка нерухомості перед покупкою

Будівництво житлового будинку

Нині в Україні з'являється дедалі більше новобудов. Багато людей, які мріють жити в окремій квартирі, сплачують великі гроші забудовникам. Але, на жаль, далеко не завжди купівля квартири закінчується вдало. Тисячі людей, які віддали накопичені заощадження недобросовісному забудовнику, потім упродовж багатьох років чекають, коли можна буде вселитися на свою законну житлоплощу. На жаль, чекають безрезультатно. Чому ж так трапляється?

Які існують ризики

Найчастіше причиною неможливості вселитися в куплену квартиру стають такі фактори:

  • затягування будівництва на невизначений час, з причин, що не залежать від забудовника;
  • неправильно складений договір (невигідний для покупця);
  • умисний обман із боку забудовника-афериста (наприклад, подвійний продаж).

Тому перш ніж купити квартиру в будинку, що ще не побудований, потрібно ретельно перевірити забудовника. Зробити це можна як самостійно, і з допомогою юриста. Як здійснюється юридична перевірка нерухомості перед покупкою Детальніше читайте на сайті http://proverka.com.ua. Очевидно, що юридичний аудит, зроблений підготовленими юристами, буде професійнішим та об'єктивнішим. Але все ж таки за сильного бажання аудит нерухомості частково можна здійснити самостійно.

Як перевірити забудовника самостійно

Насамперед слід перевірити в інтернеті, чи не виявиться про забудовника негативна інформація на сайті Асоціації постраждалих інвесторів. Також радимо звернутися до фахівців юридичної агенції у Києві «Центр Перевірки Нерухомості» PROVERKA.COM.UA. Таким чином, ви можете дізнатися, чи не належить будинок, в якому ви зібралися придбати квартиру, до сумнівних або проблемних будівельних проектів.

Але навіть якщо ви не виявили на свого забудовника ніякого компромату на згаданих вище ресурсах інтернету, це ще не означає, що йому можна беззастережно довіряти. У будь-якому випадку, перш ніж віддати гроші та підписати договір, ви повинні попросити у забудовника для перегляду та юридичної перевірки наступну документацію:

  • ліцензію на проведення будівництва та дозвіл на початок будівництва;
  • установчий пакет документів;
  • результат проведення державної експертизи (позитивний висновок);
  • хто фінансує будівельний проект (чи надійний інвестор).

Як перевірити за допомогою юриста

І, тим не менш, якщо ви не дуже компетентні в такому питанні, як купівля нерухомості, то при перевірці документів легко можете щось випустити з уваги. Для афериста не важко обдурити необізнаного клієнта, а потім ні за що не відповідати. Врахуйте, що за статистикою понад 60% договорів про купівлю квартири складаються так, що всі ризики надаються на покупця. Тому, щоб гарантовано убезпечити себе від неприємних несподіванок, звертайтесь до юриста. Юрист заради вашої безпеки:

  • перевірить документацію забудовника;
  • виявить можливі ризики та порадить, як від них захиститися;
  • допоможе правильно оформити договір, щоб ви не опинилися у збитку.

Заручитися підтримкою досвідченого юриста з нерухомості неважко. Звертайтеся в юридичну компанію PROVERKA.COM.UA, що добре зарекомендувала себе, яка спеціалізується на питаннях купівлі-продажу нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов