10-01-2019

Хмарочос корпорації Chrysler виставлено на продаж

Chrysler Building Нью-Йорк

Один із символів Нью-Йорка хмарочос Chrysler Building виставлений на продаж. Продажем будівлі та пошуком покупця займеться компанії CBRE.

Будівля корпорації Chrysler заввишки 320 метрів, побудована в 1930 році. Одинадцять місяців (1930-1931 рр.) будівля вважалася найвищою у світі. Chrysler Building знаходиться на Манхеттені, на перетині 42-ї вулиці та Лексінгтон-авеню.

Сьогодні власниками хмарочоса є американська компанія Tishman Speyer, яка інвестує в нерухомість, та Abu Dhabi Investment Council – інвестиційний підрозділ уряду Абу-Дабі.

На думку експертів, Abu Dhabi Investment Council навряд чи відшкодує 800 млн. доларів, які витратив на придбання 90% будівлі в 2008 році. Проте знамениті будинки останнім часом викликають особливий інтерес як в іноземних, так і в американських інвесторів.

Так, китайська страхова компанія Anbang Insurance Group придбала у 2015 році будівлю готелю Waldorf Astoria у Нью-Йорку за 1,95 млрд доларів. У свою чергу американська компанія Google Alphabet Inc. 2018 року купила Chelsea Market на Манхеттені за 2,4 млрд доларів у 2018 році.

Ціна продажу будівлі Chrysler Building поки невідома, але експерти вже повідомили про два негативні чинники, які можуть на неї вплинути.

  1. Високі витрати на реновацію будівлі, які є неминучими для задоволення пріоритетів орендарів, що змінилися.
  2. Зростання вартості оренди земельної ділянки, на якій знаходиться будівля, з 32,5 млн. доларів у 2018 році до 41 млн. доларів у 2028 році.

Раніше стали відомі найкращі висотні будівлі у світі за результатами шістнадцятої премії CTBUH Tall Building Awards.

За матеріалами Realty.NEWSru.com