17-01-2012

У РФ укладено найбільшу угоду на ринку комерційної нерухомості

ТРК Галерея

Інвестиційний фонд під управлінням банку Morgan Stanley завершив угоду щодо купівлі у групи Meridian Capital торгово-розважального комплексу "Галерея" у Санкт-Петербурзі. Як повідомляє видання "Коммерсант", угода стала найбільшою за всю історію ринку комерційної нерухомості Росії.

За даними видання, за торговельний комплекс фонд Morgan Stanley Real Estate Fund (MSREF) сплатив 1,1 мільярда доларів. Водночас газета "Ведомости" зазначає, що наразі угоду ще не завершено, а закрити її передбачається до кінця січня.

Про те, що американці розглядають можливість купівлі "Галереї", стало відомо на початку липня 2011 року. ТРК розташований поруч із Московським вокзалом, на перехресті Ліговського та Невського проспектів. Загальна площа комплексу, що відкрився у листопаді 2010 року, становить 192 тисячі квадратних метрів (орендована – 93 тисячі "квадратів"). Обсяг інвестицій у проект становив понад 500 мільйонів доларів.

Об'єкт є найбільшим торгово-розважальним центром Петербурга. Зокрема, в ньому розташовано 290 магазинів, фудкорт, 10 кінозалів, боулінг на 27 доріжок та сімейний розважальний центр.

За інформацією "Комерсанта", до цього найбільшою угодою в сегменті комерційної нерухомості Росії була покупка компанією O1Properties наприкінці 2010 року п'яти московських бізнес-центрів у Horus Capital сенатора Сергія Гордєєва приблизно за 900 мільйонів доларів.

На ринку нерухомості Росії Morgan Stanley Real Estate Fund працює з 2009 року. Повідомлялося, що на купівлю об'єктів він планує вкласти до 4 мільярдів доларів, проте досі жодної угоди закрито не було. У різний час фонд був акціонером девелоперських компаній RGI International та "РосЄвроДевелопмент", а зараз володіє 25 відсотками компанії RBI. По всьому світу MSREF управляє об'єктами загальною вартістю понад 70 мільярдів доларів.

За матеріалами сайту LENTA.RU.