10-01-2018

Як знизити витрати на ведення бізнесу?

зниження витрат

Будь-який бізнесмен повинен постійно і цілеспрямовано прагнути зменшення своїх витрат на ведення бізнесу. Потрібно постійно відстежувати ситуацію і прагнути її неухильного поліпшення.

Є ряд ефективних способів зниження необхідних витрат. Грамотне їх застосування істотно впливає стан справ.

  1. Потрібна регулярна оцінка свого фінансового становища. Починати треба з точного, систематичного обліку всіх наявних витрат. Потрібно складання повного щомісячного та щоквартального звіту.
  2. Грамотне та продумане управління також відіграє велику роль у зменшенні витрат. Дозволяє ефективно використати свої трудові ресурси. Потрібно вміти ставити завжди перед власним персоналом правильні завдання та чітко визначені терміни виконання. Змінивши підхід, можна вийти на менший рівень витрат.
  3. Потрібно періодично змінювати стратегії, що застосовуються. Особливо тоді, коли політика, що проводиться, не дає бажаних результатів. Своєчасна відмова від нерезультативного маркетингу може призвести до серйозної, додаткової економії.
  4. Слід звернути увагу до таку можливість економії, як скорочення витрат на господарські потреби. Зробити це можна, орендуючи частину технологічного обладнання та необхідних засобів виробництва. Придбати можна підтримане, але багатофункціональне обладнання.
  5. Необхідно правильно керувати ліквідацією відходів, що утворюються. Потрібно організувати своє виробництво так, щоб була можливість мінімізувати кількість відходів. Потрібно передбачити заходи щодо їх переробки. Потрібно подумати над питанням перегляду чинних договорів постачання. Для цього необхідно вивчати своїх постачальників, вибрати найбільш оптимальні у фінансовому плані пропозиції.
  6. Якщо офісні приміщення та інші площі в оренді, рекомендується завжди, на перспективу, підшукувати найбільш прийнятні варіанти.

Автор: Олександр Бєлов