09-08-2016

Ціни на офісну нерухомість у Лондоні знижуються

Офісна нерухомість Лондона

За даними компанії CBRE, ціни на офісну нерухомість Лондона у липні 2016 року знизилися на 6,1% після рішення Великобританії залишити Європейський Союз.

При цьому ціни на комерційну нерухомість по всій території Великобританії впали на 3,3%. Таке падіння не стало несподіванкою на тлі побоювань щодо зниження фінансової активності у Британії через підготовку до офіційного виходу з Євросоюзу.

За словами голови дослідницького підрозділу CBRE Майлза Гібсона, ціни на комерційну нерухомість Великобританії хоч і впали на 3,3% загалом, а офісний та роздрібний сектори знизилися ще більше: на 4,1 та 3,6% відповідно. «Перерва» у зростанні вартості була цілком очікуваною через глобальну макроекономічну невизначеність.

Дані вказують на те, що для інвесторів настали справді важкі часи. Тим більше, у червні цього року з майнових фондів Великобританії було виведено близько 1,4 млрд фунтів стерлінгів ($1,8 млрд).

На ситуацію також вплинуло зростання онлайн-продажів у Сполученому Королівстві на 14,1%, яке було відзначено у червні. Збільшення онлайн-продажів негативно вплинуло на темпи зростання роздрібної торгівлі в країні, цей показник знизився до 4,3%.

У зв'язку з цим, як зазначив Гібсон, у липні можна було спостерігати зростання орендної плати за промислову нерухомість, яка використовується онлайн-магазинами як склади для своїх товарів.

За матеріалами Вести.