09-06-2021

Квартира біля моря — забаганка чи відмінна ідея?

Морський бриз, шум хвиль, теплий пісок під ногами, романтичні заходи сонця — такі спогади часто спадають на думку, коли ми переглядаємо фотографії з відпочинку на морі. Ми хочемо щодня насолоджуватися приємними моментами на пляжі. І деякі люди це роблять, втілюють цю мрію в реальність і вирішують жити у квартирі біля моря. Чи варте воно того? Чи це тимчасова забаганка?

Переваги та недоліки життя біля моря

Чорне море

Безперечно, Чорне море має свою чарівність і щороку приваблює мільйони туристів. Деякі люди давно мріють купити квартиру в Одесі. Нині великою популярністю користується первинний ринок. Все більше і більше людей вибирають нову нерухомість неподалік моря з метою постійного проживання або для вигідної здачі в оренду.

Які найбільші переваги життя у такому місці? Насамперед, пейзаж. Піщаний пляж і величезна водна гладь – це видовище, з яким не можна зрівнятися. Хто не хотів би зранку вийти на терасу з таким виглядом?

Ще одна перевага — чисте повітря та морський бриз. Рівень смогу у моря найнижчий, тому вам не потрібно турбуватися про попадання шкідливих речовин у легені при диханні. Крім того, вода і грунт навколо моря багаті на йод — елемент, який має корисні властивості для організму. Регулярне перебування у морському кліматі може покращити ваше здоров'я та самопочуття. Прогулянка пляжем — чудовий спосіб наситити організм киснем, знизити стрес, збалансувати рівень серотоніну та покращити кровообіг.

Життя біля моря також дає можливість займатися фізичною активністю в привабливому місці. Ранкова пробіжка берегом моря, романтичні прогулянки пляжем взимку або гра у волейбол на піску - це лише деякі з розваг, які ми можемо випробувати, живучи неподалік Чорного моря.

А які недоліки володіння нерухомістю біля моря? Найбільший недолік - це скупчення туристів у літній сезон. Багато родин вирішують вирушити на пляжний відпочинок, тому в липні та серпні рух справді величезний. Друга вада — іноді дуже сильний вітер. На море дме набагато сильніше, ніж в інших регіонах країни. Це може завдавати незручностей, особливо взимку, оскільки сильні вітри часто сприяють виникненню штормів.

Жити біля моря — варте того чи ні?

Квартира з видом на море

Чи варто жити біля моря чи ні? На це питання справді немає однозначної відповіді. Все залежить від індивідуальних уподобань та потреб. Для людей, які відраховують дні, щоб їздити на море цілий рік і давно мріють володіти нерухомістю в такому місці, це буде гарною ідеєю. У життя поруч із морем є справді довгий список переваг. Для багатьох це не забаганка, а ретельно проаналізоване та усвідомлене рішення.

Також варто відзначити, що купувати нерухомість біля моря вкрай безпечно. Якщо з якоїсь причини нам не подобається жити в такому місці, то обов'язково знайдеться багато людей, які куплять нашу нерухомість. Квартири біля моря дуже популярні. І окрім продажу, у нас є ще один варіант на вибір. Що ж, можемо легко здати квартиру туристам. З весни до осені нам точно не доведеться турбуватися про те, що приміщення пустуватимуть.

Раніше ми поділилися керівництвом з підбору найкращих орендарів для вашої нерухомості в якому розповіли про п'ять простих кроків перевірки майбутніх наймачів.

Автор: Олександр Бєлов