09-03-2021

Як вибрати надійний сейф при переїзді до нового офісу

Якщо ви зняли в оренду або придбали приміщення для офісу, то перед вами обов'язково постане питання купівлі сейфа. На кожному підприємстві є предмети та документи, які мають бути надійно захищені від злодіїв та сторонніх осіб. Для цих цілей використовуються офісні сейфи, що забезпечують збереження вмісту не тільки від викрадення, а й ушкодження під час пожеж та повеней.

Вони зазвичай зберігають установчі, кадрові, бухгалтерські документи, друку, гроші та інші цінності, ключі від додаткових приміщень. На невеликих фірмах всі ці об'єкти можуть зберігатися в одній металевій шафі, а на великій їх набувають для кожного відділу.

Яку модель сейфа вибрати для офісу

Випускаються сейфи у вигляді окремих шаф, тумб, які розміщуються під робочою поверхнею столів, монтуються в підлоги або стіни. Великою популярністю користуються моделі, що вбудовуються в шафи – вони приховані від відвідувачів та органічно вписуються у дизайн інтер'єру.

Якщо купити занадто великий сейф, він займатиме багато місця в офісі та стоятиме напівпорожній. А якщо документи та речі для зберігання містяться насилу, то в ньому буде складно підтримувати порядок. Тому перед покупкою потрібно чітко уявляти, що саме і в яких кількостях зберігатиметься всередині, а потім підбиратиме модель потрібних розмірів.

сейф

Щоб вибрати оптимальний варіант із мінімальними тимчасовими та фінансовими витратами, найзручніше вивчати асортимент сейфів у каталозі інтернет-магазину. Наприклад, тут https://griffonsafes.com.ua/ru/Seify-dlya-ofisa-dlya-dokumentov представлено близько 500 сертифікованих моделей, які відрізняються:

  • за класом зберігання;
  • за габаритами;
  • із зовнішнього оформлення;
  • за кількістю та типами замків;
  • класами пожежної безпеки.

У сейфах може бути додаткове відділення, що закривається на ключ для зберігання друку підприємства, різна кількість фіксованих або знімних полиць. Навіть у невеликих моделях вільно розміщуються стандартні папки з документами.

Який клас безпеки сейфа вибрати для офісу

Більшість сейфів виготовляється із металу з порошковим покриттям, а стінки мають різну товщину – від 1 мм і більше. Вироби з високим класом захисту зміцнюють бетоном та армованою сіткою, які ускладнюють процес висвердлювання замку потенційним злодіям, але такі сховища частіше використовуються у банках.

Для офісу підійде модель 0 або 1 класу із товщиною стінок до 3 мм та протипожежним захистом. Для безпеки використовуються ключові, електронні, механічні кодові замки, які забезпечують надійну перешкоду для злодіїв і перешкоджають доступу випадкових людей, що спеціально цікавляться секретами компанії.

Щоб сейф було неможливо винести, у конструкції передбачені спеціальні петлі для кріплення до підлоги та стін.

Тільки правильне встановлення та фіксація за інструкцією гарантують заявлений виробником захист від пожежі та злому.

Купуючи меблі при переїзді в новий офіс, не забудьте заздалегідь вибрати місце, де ви встановите сейф, визначити яка модель краще впишеться в інтер'єр, буде зручна для роботи співробітників і дасть вам почуття впевненості, що ваші документи і цінні речі знаходяться в повній безпеці.

Підготував: Олександр Бєлов