08-12-2014

Здача квартири в оренду як варіант для бізнесу

квартира подобово в центрі Одеси

Попит на оренду житла завжди досить високий, особливо в столицях великих міст, та й це не дивно, адже у великі міста щодня приїжджають студенти, бізнесмени, люди у пошуках роботи, всілякі туристи, яким потрібне житло.

Але гарний попит на оренду житла ще не дає гарантії успішного бізнесу. Щоб ця справа стала прибутковою, потрібна навичка керівництва, а також користуватися всілякими стратегіями зростання, які перевірені часом.

Спочатку потрібно дізнатися, приблизну ціну на оренду вашої квартири. Щоб не помилитись у ціні, слід ретельно та правильно проаналізувати різні усі можливі джерела. Варто відвідати агенції нерухомості, зателефонувати за оголошеннями в газетах. На цьому етапі найголовніше бути професіоналом. Зробіть вигляд, що бажаєте орендувати квартиру. Відвідайте квартири, оцініть умови та дізнайтесь ціни.

За допомогою такої розвідки вже можна буде скласти уявлення, за скільки оптимально здавати в оренду свою квартиру. Що стосується довгострокової здачі квартири в оренду, тут менше роботи, а й менше прибутку.

Більш прибутковий варіант - це подобова здавання квартири в оренду. Слід зауважити, навіть у найдальших від центру районах вартість буде досить високою, а в самому центрі ціни піднімуться у кілька разів. Та й для тих, хто у пошуках житла на добу, цей варіант набагато вигідніший, ніж готельний номер, тому що у орендаря житло буде більшого простору на відміну від стандартного номера в готелі. Крім того, у квартирі є облаштована кухня, що дає можливість економити витрати на харчування в кафе та ресторанах. Також на відміну від готелів, орендувавши квартиру, не потрібно оплачувати кожне спальне місце, оскільки оплата не за ліжко, а за квартиру загалом. Хочеться відзначити, що оренда недорогих квартир подобово в Одесі досить прибутковий бізнес. Однак вимагає великих трудовитрат, тому що необхідно мати в розпорядженні не одну квартиру.

Зрозуміло, що у орендаря немає ніяких різних додаткових витрат, які пов'язані з проживанням в квартирі гостей. Можливо саме район, в якому знаходиться ваша квартира, підійде орендарям.

Як можна помітити, потенційних клієнтів може бути не так і багато, але, щоб знайти всіляких орендарів, потрібно попрацювати над рекламою, а саме: на сайті нерухомості або ж у рекламні газети, подати оголошення про здачу квартири в оренду. Дуже важливо в оголошенні розмістити фотографії, за допомогою яких житло виглядатиме в найбільш вигідному світлі. Чим більше фотографій, тим легше потенційним орендарем уявлятиме, яка квартира пропонується, з якими умовами, і це, безсумнівно, вплине на ухвалення рішення орендаря.

Згодом напрацюються постійні орендарі. Можна робити знижки та подарунки для більшого залучення постійних клієнтів. Варто враховувати, квартира може не завжди бути затребуваною, але все ж таки прибутку буде набагато більше, ніж при здачі в довгострокову оренду. Також необхідно стежити за чистотою у квартирі, адже й платять набагато більше за оренду подобово.

Автор: Олександр Бєлов