08-06-2017

Як підвищити прибуток від оренди квартири?

подобова квартира у Воронцовському провулку

Якщо наймодавець бажає здати свою квартиру за ціною трохи вищою за ринкову, досить буває зробити невеликий ремонт, привести житло в порядок. Якщо потрібно серйозно підвищити доходи від оренди, можна здавати житло подобово.

У бажанні підвищити дохідність житлоплощі, що здається, не варто впадати в крайнощі. Так, немає сенсу в дорогому ремонті з використанням найсучасніших матеріалів і дорогих меблів, якщо будинок знаходиться на околиці міста або, наприклад, у хрущовці. Таке житло не зможе окупити витрачені кошти. Але про те, щоб встановити домофон (якщо він немає), погодитися на створення служби консьєржів у під'їзді варто подумати.

Підвищити дохід можна також і зі збільшенням кількості мешканців квартири. Безумовно, якщо господар готовий здати житло чотирьом студентам чи кільком сім'ям, то й орендна плата буде вищою.

Тим, хто дійсно хоче заробити на оренді хороші гроші, варто задуматися про подобової оренди. Особливо затребувані такі варіанти влітку, оскільки туристи та гості міст воліють проживання в орендованому житлі, ніж у готелях. Власнику, який зважився на цей варіант, доведеться зробити невеликий ремонт і весь час піклуватися про чистоту та комфорт житла. Не варто розраховувати на акуратність та охайність постояльців. Для ремонту рекомендується використовувати зносостійкі матеріали.

Фахівці радять власникам страхувати майно та житло від можливого псування. Адже ніхто не застрахований від того, що мешканці не затоплять сусідів або не зашкодять майну.

Крім цього, якщо у квартирі є телефон із «вісімкою», варто її відключити. Інакше, можливо, доведеться оплачувати рахунки мешканців, що з'їхали. Орендарів можна шукати через агенції.

Автор: Олександр Бєлов