08-05-2014

Здавання нерухомості в оренду. Очевидні плюси

ключі в руці

Зазвичай купівля нерухомості має на меті зробити кращими умови житла. Але бувають і такі люди, хто здійснює купівлю житла саме для того, щоб отримувати потім певний регулярний прибуток. При грамотному виборі є реальна можливість продажу квартири за вищою вартістю – але прибуток можливий лише через певний час, як правило, лише за кілька років. Є й реальна можливість заробити на тому, щоби здавати квартиру в оренду.

Не можна однозначно відповісти, чи потрібно купувати нерухомість для її подальшого здавання в оренду. Але є досить вагомі аргументи на користь цього. Можна вигідно вкласти свої кошти, за бажаної передачі житла дітям. Сьогодні ж можна цілком отримувати з нерухомості добрі кошти, наприклад, здаючи в оренду квартиру подобово у Воронежі.

Так чи інакше, за твердої впевненості у здачі квартири, потрібно здійснювати вибір, враховуючи саме цей факт. Тут найбільш важливим є розташування, а також і те, в якому стані квартира, яка її площа, наскільки вона укомплектована.

При основній меті, щоб отримувати прибуток з здачі житла в оренду, потрібно звернути увагу саме на вторинне житло.

Багато хто вважає, що гарне вкладення фінансів – купівля саме нового житла. Але за майбутніх планів оселитися тут, житло вже буде не новим, тому що в ньому жили квартиранти, та й не одні, швидше за все. Та й вартість орендної плати в нових будинках більша, а, отже, і відшукати тих, хто захоче винаймати таке житло, буде не так легко знайти. Квартиранти – це, як правило, ті, хто не має власного житла, а іпотека їм недоступна, оскільки є обтяжливою у фінансовому плані. Такі люди не зможуть платити надто багато й за оренду.

Дуже привабливі саме ті квартири, де все влаштовано як удома. Найімовірніша потреба у ремонті косметичного типу безпосередньо перед пропозиціями цієї нерухомості тим, хто її орендуватиме. У фінансовому плані це не так затратно – потрібно замінити шпалери, прибрати вади та виконати заміну сантехніки. Потрібно облаштувати квартиру всією потрібною технікою, а також меблями. В основному буде цілком достатньо наявність меблів м'якого типу, спеціальних місць, де можна розмістити речі, кухні з обладнанням та такої техніки для дому, як пральна машина, пилосос та пральна машина.

У будь-якому випадку прибуток від того, що квартира здаватиметься в оренду, гарантована, але не варто забувати і про досить високі комунальні витрати. Бажано виконати заздалегідь підрахунки для того, щоб бути впевненим, що прибуток не розчарує вас. Потрібно лише елементарно підрахувати доходи і витрати – можна й отримати консультацію у фахівців. Ріелтори можуть підказати те, скільки реально коштуватиме оренда квартири, враховуючи всі її параметри, скільки складуть комунальні послуги. Далі можна виконати реальну оцінку періоду простою квартири, податки та винагороду таким фахівцям, як рієлтори. Також не варто забувати про такі витрати, як обставини форс-мажорного плану, а також страховка.

Після приведення квартири в належний стан можна сміливо звертатися до фахівця.

За умови недорогої орендної плати і не таким швидким пошуком мешканців у будь-якому випадку нерухомість – дуже добрий засіб для вкладення грошей. Квартира гарантовано піднімається в ціні щомісяця, а також вона реально може стати тим джерелом, яке приноситиме дохід щомісяця. Тож це вигідно.

Автор: Олександр Бєлов