08-04-2016

Біля Шанхаю збудують найзеленіший готель у покинутому кар'єрі

У покинутому кар'єрі поблизу Шанхаю йде активне будівництво найзеленішого готелю на планеті вартістю 525 млн доларів. Його будівництво планують завершити вже наступного року.

У готелю на 370 номерів буде два підводні поверхи, 17 підземних та два надземні. Його глибина становитиме 80 метрів. Готель так і називатиметься: The Quarry Hotel («Готель у кар'єрі»). Його будує місцева компанія Shimao за проектом міжнародної дизайнерської фірми Atkins. На верхньому підводному поверсі розмістяться ресторан та номери, з вікон яких буде видно акваріум завглибшки 10 метрів. А на нижньому підводному поверсі облаштують спортивні майданчики та басейн. На вільних стінах кар'єру можна буде займатися скелелазінням і стрибати з тарзанки. Перед готелем розіллється величезне озеро, в яке з вершини кар'єру спустять 100-метрові водоспади. Один «скляний водоспад» збігатиме із самої будівлі – у ньому зроблять панорамні ліфти.

Місцевість, в якій зводиться готель, відомий своїми водоспадами та пагорбами, завдяки цьому дизайнери спробували органічно вписати будинок у навколишній пейзаж. Завдяки даху-лужку та технологічному застосуванню сонячної енергії готель буде претендувати на звання «найзеленішого готелю» у світі.

За матеріалами NEWSru.com.