08-06-2021

Як працює бухгалтерія на аутсорсингу? основні переваги

Центр бухгалтерського аутсорсингу у Харкові

Аутсорсинг бухгалтерських послуг – практика ведення бізнесу, що набирає популярності, коли частина обов'язків, що стосуються бухобліку, перекладаються на зовнішнього виконавця. Це дозволяє підприємствам дрібного та середнього бізнесу сфокусуватися на основному профілі, не витрачати тимчасовий та фінансовий ресурс на рутинні операції обліку, оптимізувати витрати та уникнути прострочення, штрафи від контролюючих органів. Докладніше про особливості надання бухгалтерських послуг аутсорсинговими компаніями йтиметься нижче.

Кому корисний бухоблік на аутсорсингу

Користування послугами бухгалтера на віддаленні - оптимальне рішення і для ФОП, і для ТОВ. Перелік сфер бізнесу, які є найактивнішими клієнтами офіційних фірм-аутсорсерів, досить великий:

  • ІТ;
  • ресторанний бізнес;
  • туристичні агенства;
  • салони краси та косметологічні кабінети;
  • приватні медичні клініки;
  • стоматології;
  • сфера небанківського фінансування тощо.

Доцільність звернення до бухгалтерської аутсорсингової компанії продиктована складністю ведення обліку на підприємстві цієї галузі. Наприклад, у бухгалтера без досвіду проблеми виникнуть вже на етапі вибору системи оподаткування, не кажучи вже про такі нюанси, як облік руху препаратів та лікарських засобів (салони краси та медичні установи), складання технологічних карт та облік операцій з обладнанням на виробництві. Перевага аутсорсингової фірми – у накопиченій експертизі та сильній команді фахівців, які досконало знають законодавство та особливості бізнес-галузі. Завдяки цьому будь-які питання вирішуються швидко та найбільш вигідно для клієнта.

Формат бухгалтерського обслуговування на аутсорсі

Бухгалтерські послуги можуть надаватись у різному форматі:

  1. Разові консультації та аудити. Підходять для тих підприємств, чиї керівники хотіли б отримати свіжий погляд на роботу бухгалтерії з боку та, по можливості, почути рекомендації щодо зниження фіскального навантаження;
  2. Частковий аутсорсинг - Виконання виконавцями окремих рутинних операцій. Що стосується випадку, коли в компанії вже є укомплектований відділ бухгалтерії, але охопити весь обсяг завдань з обліку не вдається;
  3. Повний аутсорсинг - найпопулярніший варіант бухообслуговування, який дає замовнику максимум переваг. Веденням бази даних, банківськими рахунками та іншими операціями займається спеціаліст на аутсорсі, що гарантує виконання завдань на найвищому рівні.

Аутсорсинг бухгалтерських послуг пропонує компанія «ЦБА». «Центр бухгалтерського аутсорсингу» працює з підприємствами по всій території України, надаючи послуги приватним підприємцям та юридичним особам. Прозорість у роботі, дотримання термінів, зацікавленість у вигоді для замовника та високий рівень компетенції підтверджують відгуки клієнтів, з якими можна ознайомитись на сайті.

Підготував: Олександр Бєлов