07-08-2014

Інвестиційна привабливість України зросла на 0,57 бала

Інвестиційна привабливість України 2014

Рівень інвестиційної привабливості України у другому кварталі 2014 року зріс на 0,57 бала порівняно з аналогічним періодом минулого року та становив 2,74 бала з 5 можливих. Про це йдеться у повідомленні прес-служби European Business Association (ЄВА).

«Певні позитивні зміни в настроях таки є, але вони досі, на жаль, базуються на очікуваннях, надіях та кредиті довіри до нового складу уряду», — йдеться у повідомленні.

В асоціації зазначили, що у перші 3 місяці настрої інвесторів загалом були оптимістичні, але у другому кварталі оптимізм бізнесу падає у зв'язку із ситуацією на сході України.

Як повідомляється, у дослідженні індексу інвестиційної привабливості ЄВА взяли участь 108 респондентів – топ-менеджерів членських компаній асоціації.

Так, 29% респондентів не помітили позитивних змін на краще, 40% віднесли до них обрання президента України, а 9% до плюсів віднесли співпрацю з МВФ.

Водночас, 60% респондентів відзначили бойові дії на сході як негативні фактори, що впливають на інвестиційну привабливість. Крім цього, незначна частина опитаних (4%) висловила думку, що негативні зміни відбуваються у зв'язку із відпливом російських інвестицій.

Загалом, за словами виконавчого директора ЄВА Анни Дерев'янко, у другому кварталі бізнес «втомився» від очікування змін та бажає бачити зміни у реальному часі.

«Минуло вже майже півроку роботи нової команди уряду, і настав час, коли інвестори хочуть бачити не лише гарну риторику, а й дії», — зазначила Дерев'янко.

У той же час виконавчий директор ЄВА повідомила, що бізнес готовий підтримувати роботу влади у складний для країни час і «з розумінням ставиться до того, що реальні кроки та рішення можуть бути непопулярними та складними».

За матеріалами РБК-Україна.