07-07-2017

Як підготувати житлову площу до здачі в оренду

житлоплощу в Одесі

Останнім часом все більшої популярності набуває такий спосіб заробітку грошей, як здавання квартири. Причому її можна здавати на різний період: подобово або на тривалий термін. Так як буває нелегко щодня знаходити клієнтів, які бажають зняти квартиру, житлова площа може простоювати. У зв'язку з цим, що приносить найбільший прибуток, є другий варіант.

Перед тим як привести потенційних клієнтів у квартиру, що здається, необхідно врахувати кілька моментів:

  1. Чистота, затишок та комфорт – на це насамперед звертають увагу орендарі. Навіть якщо квартира коштує недорого, вона повинна нагадувати склад. А щоб здавати житло трохи дорожче за середні ціни, то можна оновити ремонт або замінити сантехніку.
  2. Здаючи квартиру подобово, важливо її обладнати не лише меблями, а й необхідними побутовими приладами. Також можна залишити для мешканців посуд та постільні речі. Все це позитивно позначиться на ціні.
  3. Ще до звернення до агента з нерухомості необхідно зробити опис майна із зазначенням кількості та вартості предметів, що знаходяться в приміщенні, що здається. Рекомендується навіть зазначити модель побутової техніки.
  4. Не слід розписувати лише переваги, замовчуючи недоліки квартири. Реальну ціну за її знімання потрібно чітко визначити та озвучити, а не торгуватися і не питати орендарів, скільки вони готові за неї платити. Це дозволить у короткий термін знайти клієнтів, яким підходить ваша пропозиція.
  5. Звичайно, не завжди легко самому визначити вартість квартири, тому можна звернутися до агентства нерухомості та з'ясувати, за якою ціною в даний час можна здати таке житло. А також співробітники агентства вам підкажуть, чи є зараз на нього попит.
  6. Самостійно здавати житлоплощу не рекомендується, оскільки можливі проблеми з оплатою. Ця порада застосовується до друзів і знайомих, адже за статистикою саме вони виявляються найнесумліннішими платниками. Тому краще не економити на послугах, що надаються агентствами, а також укладати договір оренди письмово. У ньому можна прописати спірні питання, які з часом постають у господаря та орендаря.
  7. Зауважте, що часті дзвінки та візити потенційних клієнтів можуть відривати вас від звичайних справ. Якщо ви хочете цього уникнути, то фахівець з агентства нерухомості сам розмовлятиме з орендарями і направлятиме до вас лише тих, кого влаштовує ціна.

Багато мешканців Одеси вже відчули, наскільки прибутковою є здавання квартир. Тому якщо у вас є житло, яке ви хочете здавати, то можете врахувати наведені поради. І пам'ятайте, що налагодивши відносини з орендарем, ви зможете здати квартиру на тривалий термін, що принесе взаємну користь.

Підготував: Олександр Бєлов