07-02-2018

Три кроки до відкриття свого спа-салону

спа салон

Останнім часом стала дуже популярною ідея відкриття спа-салону. І це не тільки через те, що такий бізнес приносить чималий прибуток, а й тому, що відвідування спа-салону є корисним для здоров'я людей.

Приміщення

З чого почати цей бізнес - звичайно ж, з пошуку приміщення під спа-салон. Його можна купити або зняти в оренду. Приміщення 100 квадратних метрів цілком вистачить для вашого салону. Але воно має відповідати всім вимогам пожежної безпеки та мати усі комунікації. Вибір ще залежить від того, як ви бачите розвиток даного бізнесу, і від кількості ваших коштів, які ви маєте в своєму розпорядженні для створення салону.

Інтер'єр

Дуже важливим є вибір потрібного інтер'єру для вашого салону. Інтер'єр повинен показувати та підкреслювати послуги, які ви надаєте. Він повинен передавати атмосферу комфорту, спокою та затишку. Від дизайну інтер'єру залежить і те, як почуватиметься клієнт. Якщо дизайн вийде невдалим, то є велика ймовірність того, що клієнт буде напружений і не зможе розслабитися, і тоді навряд чи він повернеться до вас наступного разу.

Персонал

Для початку роботи вашого спа-салону, звичайно, потрібний персонал. Коли ви наймаєте співробітників, зверніть увагу на наявність хорошого резюме, досвід роботи в цій сфері. І навіть після підбору співробітників їх варто наймати на випробувальний термін і дивитися на їх здібності вже в самому процесі роботи. Від того як справлятиметься ваш персонал, залежатиме загальна думка клієнта про ваш салон, і якщо він залишиться незадоволеним, то, швидше за все, ви втратите постійного відвідувача і гроші. Вам будуть потрібні такі специ – як перукарі, косметологи, також і адміністратор салону.

Спа-салон відкриває великі можливості для розширення бізнесу. Ви можете надавати тут нові види послуг, збільшуючи при цьому кількість постійних відвідувачів та свій прибуток.

Автор: Олександр Бєлов