06-10-2017

ЄІБ виділив 400 млн євро для кредитування малого та середнього бізнесу в Україні

Європейський інвестиційний банк

Фото Вікіпедія

Мінфін України для розвитку малого та середнього підприємництва (МСП) отримав кредит 400 млн євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Міністерство фінансів залучило довгострокові кредитні кошти ЄІБ для фінансування проектів малого та середнього підприємництва, а також проектів соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом'якшення результатів зміни клімату та пристосування до них.

Згідно з умовами Угоди з ЄІБ, Мінфін за підтримки агента – АТ «Укрексімбанк» – надає кредитні кошти відібраним банкам-учасникам для подальшого фінансування ними українських підприємств.

5 жовтня 2017 року в Міністерстві фінансів підписано угоди з першими відібраними українськими банками – ВАТ «Мегабанк» та АБ «Укргазбанк», завдяки чому кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування інвестицій та потреб МСП в оборотному капіталі. Кредитування розраховане на 5 років із можливістю подальшого продовження терміну використання кредитних ресурсів ЄІБ.

Держпідтримка банківського кредитування МСП допоможе диверсифікувати джерела економічного зростання України та створити нові робочі місця, сприятиме покращенню бізнес-клімату та допоможе українському малому та середньому бізнесу вийти на ринок Євросоюзу.

За матеріалами Міністерства фінансів України.

Читайте також