05-10-2015

Індійці зведуть на Шрі-Ланці хмарочос, який стане найвисотнішим будинком острова

Хмарочос Шрі-Ланка

Компанія Shreepati Edifice, яка є найбільшим індійським девелопером, оголосила про плани зведення на острові Шрі-Ланка найвисотнішого в цих тропічних місцях хмарочоса. Його висота становитиме 363 метри (96 поверхів).

Будівлю буде збудовано у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо. Планується, що хмарочос вміщає майже чотириста комфортабельних апартаментів і сотню пентхаусів. Дахом майбутнього хмарочоса стане скляний купол.

До послуг мешканців будинку буде надано величезний басейн, тренажерний зал, кабінети різноманітних спа-процедур. Під самим скляним куполом розмістяться зал для занять йогою і оглядовий майданчик, звідки відкриватимуться чудові краєвиди на місто та Індійський океан, що омиває його. Відвідувати цей оглядовий майданчик зможуть не лише мешканці будинку, а й усі охочі!

На всіх поверхах висотної будівлі буде обладнано зелені зони, а на одному з верхніх поверхів буде розбито справжній сад із пальмами. Передбачається, що цей сад стане одним із найвисотніших на планеті.

На нижніх поверхах будівлі буде відкрито багато брендових магазинів, а також різноманітні заклади харчування. Будуть тут і майданчики для занять спортом, музей, присвячений крикету. Справа в тому, що крикет у тутешніх місцях вважається справді культовим видом спорту. Навіть свою назву – 1996 Iconic Tower – майбутня висотка здобула на честь легендарної перемоги збірної Шрі-Ланки у світових змаганнях з крикету.

Шрі-ланкійська висотка має бути зведена вже до 2020 року.

Підготував: Олександр Бєлов