05-08-2016

Які ТРЦ відкриються в Україні

Попри економічні труднощі в Україні продовжують відкривати нові торговельно-розважальні центри.

Найочікуванішим відкриттям у Києві фахівці називали ЦУМ (Хрещатик, 38, площа 22,5 тис. кв. м.) та розраховували, що завдяки його роботі центральній вулиці Києва вдасться повернути функцію торгової вулиці та туристичного центру. В ЕСТА-холдингу багато разів повідомляли, що ЦУМ почне функціонувати до початку навчального року останніми днями літа. На жаль, влітку відкриття достовірно не буде.

Більше шансів упіймати першу хвилю школярів і студентів, що відпочили, а також їхніх батьків у Lavina Mall (Ак. Палладіна, 127 тис. кв. м.). Датою його технічного відкриття називають 1 вересня.

У столиці кілька великих проектів, які можуть бути запущені наступного року: ТРЦ Retroville, Blockbuster Mall, Smart Plaza, Ocean Mall, River mall, "Лук'янівка" загальною площею, що орендується, близько 400 тис. кв. м. Smart Plaza заплановано відкрити у липні 2017 року. Також активізувалися будівельні роботи на Ocean Mall, цей центр може бути відкритий до кінця 2017-го.

У регіонах цього року одне гучне відкриття 24 вересня – львівський ТРЦ Victoria Gardens (орендна площа – 54,5 тис. кв. м). Вперше у Львові буде представлено мережу дитячих магазинів Mikki (800 кв. м.) та мультибрендовий магазин одягу та взуття для активного відпочинку Weekender.

У Харкові точаться роботи на «Магеллані», у Дніпрі – на другій черзі «Каравана».

За матеріалами Український бізнес ресурс.