05-03-2015

У першій половині 2015 року проект Dubai Frame має бути готовим на третину

Dubai Frame

Передбачається, що незвичайний архітектурний проект, що зветься Dubai Frame, буде зведений на третину вже в першій половині 2015 року.

Нагадаємо, Dubai Frame – це конструкція у вигляді гігантської рами (віконної чи портретної), яку планується встановити у міському парку Забіїль, між історичною та сучасними частинами міста Дубаї. Висота «рами» становитиме 150 метрів, ширина – 93 метри. Нагорі передбачається влаштувати оглядовий майданчик, з якого відкриватимуться запаморочливі краєвиди. Дістатися оглядового майданчика, а також спуститися з нього, можна буде за допомогою скляного ліфта. Очікується, що нова пам'ятка зможе приймати до двох мільйонів мандрівників на рік.

На зведення Dubai Frame планується витратити близько 44 мільйонів американських доларів (при цьому спочатку йшлося про суму 32 мільйони доларів). Варто зазначити, що серед мешканців Дубаї думка щодо «гігантської рами» різняться. Дуже багато хто вважає цей проект просто безглуздим. Однак інші твердо впевнені у його винятковій привабливості для мандрівників!

Підготував: Олександр Бєлов