03-04-2015

У Канаді сконструйовано будинок-причіп, у якому можна перечекати арктичні морози

Зима в Канаді

У Канаді розроблено проект незвичайного будинку-причепа. Якщо у мандрівника є такий будинок на колесах, він може без страху колесити на своєму автомобілі навіть найхолоднішими куточками планети адже за словами розробників, такому будинку не страшні і 50-градусні морози.

Будинок на колесах досить компактний - його довжина трохи менше п'яти метрів, а загальна площа становить дев'ять "квадратів", при цьому в ньому є все необхідне для життя.

Щоб у будинку на колесах було тепло, розробники обладнали його енергозберігаючими електричними обігрівачами та чотирикамерними склопакетами, які утримують отримане тепло у приміщенні. Мінімальною теплопровідністю відрізняються стіни будиночка. На цьому етапі розробки система опалення функціонує від електрики, що отримується від центральної електромережі. Однак надалі будинок буде вдосконалено і в ньому з'явиться дров'яна піч. Це дозволить йому стати повністю автономним!

В даний час будинок проходить останні експлуатаційні випробування. Після цього він надійде у продаж. Придбати його можна буде за ціною близько сорока тисяч доларів.

Підготував: Олександр Бєлов