18-12-2017

У Фінляндії виставлена ​​на продаж фортеця

Фортеця Кюмінлінна, розташована на кордоні Фінляндії та Швеції, виставлена ​​на продаж фінським Міністерством оборони, оскільки вона не використовується військовими за прямим призначенням з 2005 року.

Будівлі та споруди фортеці розміщені на території 6,7 га у вигляді п'ятикутної зірки, поряд із містом Котка. Стан будівель фортеці оцінюється як задовільний, проте частина стін може обвалитися і потребує ремонту.

Фортеця було закладено наприкінці XVIII століття російськими військовими як сторожовий форт. У її закладках особисто брав участь Олександр Суворов. А вже на початку XIX століття фортеця була перебудована, і її розміри збільшились у 6 разів. Кюмінлінна залишалася російським гарнізоном до 1917 року.

У 20–30 роках минулого століття фортеця була притулком для біженців. З початком радянсько-фінської війни почала використовуватися силами оборони Фінляндії. В останні роки місцем фортеці був літній театр та асоціація любителів старовини.

Фортеця Кюмінлінна є історичною пам'яткою Фінляндії. Тому потенційний покупець повинен мати досвід ремонту та управління будинками, що знаходяться під охороною держави.

За матеріалами YLE.