21-06-2014

Ринок нерухомості столиці Білорусії

Мінськ

Мінськ розташований практично в географічному центрі країни (південно-східний схил Мінського височини), він стоїть на річці під назвою Свіслоч. Загальна площа столиці Білорусії складає 308 кілометрів квадратних. Клімат у Мінську сприятливий для проживання – помірно-континентальний. Вагомий вплив на його формування надає морське атлантичне повітря. Середньорічна температура становить 6-7 градусів за Цельсієм. Влітку у Мінську тепло, особливої ​​спеки не відзначається. Взимку не рідкість часті відлиги, хоча середньодобова температура взимку становить мінус 5-6 градусів.

Мінськ - місто з розвиненою галуззю промисловості. Її особливістю є значна кількість машинобудівних заводів, які належать до виробничих кластерів. Крім того, останнім часом Білорусі пріоритетними напрямками стають такі галузі як приладобудування, промисловість інформаційних технологій, мікроелектроніка, точне машинобудування, засоби зв'язку, телекомунікаційна та обчислювальна техніка, інтелектуальні системи.

Мінськ – місто з унікальною культурою, історіями та мальовничими пам'ятками. Костел Діви Марії, Кафедральний православний собор Святого Духа, Православна церква, побудована на честь князя Олександра Невського, ансамбль колишніх монастирів бернардинок та бернардинців, мальовнича Ратуша – ось лише малий перелік того, що привертає увагу туристів, які відвідали столицю. Крім того, Мінськ відомий своїми музеями, театрами та бібліотеками.

Житло в Мінську сьогодні є привабливим об'єктом для інвесторів у нерухомість Білорусії. Вартість як купівлі, так і оренди житла істотно відрізняється в залежності від району, де розташований будинок. Крім того, на формування остаточної ціни впливають і площа квартири, і рівень її комфортабельності. Досить дорого у Мінську цінується історичне та елітне житло.

Так, наприклад, нерухомість у найбільш привабливому, затишному та сприятливому для проживання районі столиці Білорусії – Радянському коштуватиме від 1250 у.о. за квадратний метр. Будинок побудований за індивідуальним проектом, з підземним гаражем-стоянкою, посиленими дверима та домофоном. До послуг мешканців надається розвинена сучасна інфраструктура.

Оренда комерційної нерухомості у центральному районі Мінська обійдеться покупцеві від 20 євро за квадратний метр – адміністративно-торговельний центр Стелла, що розташувався у центрі Мінська. Також користується популярністю і віддалене житло, до того ж вартість його значно дешевша. Так, наприклад, об'єкти нерухомості в п. Колодищі – один із найекологічніших районів – обійдуться майбутньому власнику у 900 у.о. за квадратний метр.

Вартість елітного житла у Мінську починається від 2000 у.о. за квадратний метр. Будинок в Ізмайлівському 2 провулку, підвищеної комфортабельності, з просторими, спокійними світлими квартирами пропонує покупцям квартири за ціною 2100 у.о. за кв. метр.

Оренда житлової нерухомості в Мінську цілком доступна більшості охочих. В середньому зняти однокімнатну квартиру обійдеться в 200-250 у.о. на місяць, двокімнатну – від 250 до 350 у.о., трикімнатну – 300 – 400 у.о. в місяць. Це стосується таких районів, як Уруччя, Лошиця, Зелений Луг, Курасівщина, Кунцевщина, Сухарево, Серебрянка, Захід, Малинівка, Пушкінська, Ю.Захід. Найдорожче житло розташувалося в елітних та мальовничих районах – Комарівка, Захарова, пл. Перемоги, Машерова, Заславська, Центр, Веснянка. Здача багатокімнатної квартири в оренду в них починається від – у.о. в місяць.

Найдешевше зняти житло в районах Чижівка та Ангарське, Герасименка. Тут ви зможете оселитися в однокімнатній квартирі лише за 180 у.о. на місяць, оренда багатокімнатного житла коштуватиме триста у.о. в місяць.

Крім того, деякі будівельні компанії в Мінську пропонують так звану послугу Trade-in – старе житло зараховується до нової комфортабельної квартири. Таким чином, ви можете стати власником нового чудового житла без утомливого процесу продажу своєї старої квартири.

Мінськ – це надзвичайно красиве та мальовниче місто. Чудові природні краєвиди, затишні будинки, житло в історичному центрі – все це приваблює потенційних покупців. Крім того, і вартість таких об'єктів нерухомості порівняно з аналогічними у столицях інших держав є досить низькою. Саме відмінне співвідношення якості, комфортабельності та розташування житла з доступною вартістю є основою його привабливості для покупців.

Підготував: Олександр Бєлов