04-04-2016

У Каталонії за житло, що простоює, почали штрафувати

Житло, яке є у власності банків, не повинно простоювати через завищену орендну плату власників. Такий головний сенс закону Каталонії, що запрацював, невиконання вимог якого загрожує додатковими штрафними санкціями для тієї фінансової структури, яка надмірно завищує вартість і з цієї причини не може домовлятися з мешканцями.

Прецедент такий – кілька порожніх квартир у місті Тарраса, що перебувають у власності банку Bankia, не отримали відповідних варіантів для здачі і просто порожні та простоювали. Мерія намагалася згідно з Каталонським законом, стягнути з банку суму виплат, а фінансова структура, у свою чергу, не захотіла виконувати таке рішення, вважаючи, що її випадок і підпадає під дію вище згаданого акта.

Суд визнав рішення виконавчої влади міста Тарраса цілком прийнятними і зобов'язав Bankia виплатити за штрафними санкціями. Завдяки подібній юридичній перемозі мешканцям тепер легше обговорюватиме умови орендного договору, не побоюючись малообґрунтованих підвищень господарями квартир та будинків орендної плати!

Підготував: Олександр Бєлов