04-02-2014

Як купити якісну та недорогу квартиру в новобудові: корисні рекомендації

новобудови

Звичайно, кожен з нас мріє купити не тільки доступне житло, але й з покращеним плануванням, розташоване в екологічному районі за прийнятною вартістю. На думку експертної сторони, це бажання можна реалізувати, більше, потенційний покупець може навіть заощадити до 30%, якщо придбати квартиру на стадії планування будівельних робіт.

Стартова ціна на "нульовому" циклі

Як правило, забудовники встановлюють найнижчі ціни на квартири на нульовій стадії будівництва, а саме лише тоді, коли планується розпочати роботи. Цей маркетинговий хід дозволяє багатьом компаніям зацікавити максимальну кількість вкладників, тому якщо покупець планує придбати недорогу квартиру на первинному ринку нерухомості, необхідно починати свої пошуки саме зі стартових проектів.

На пізніших термінах, коли будинок готовий до експлуатації ціни порівняно вище. Після закладання фундаменту починається зведення несучого каркаса і саме на цій стадії вартість квадратного метра порівняно зростає. У процесі будівництва житлового будинку зростання цін здійснюється за класичною схемою — низька ціна на початковому етапі будівництва, після зведення поверхів відбувається поступове збільшення вартості за квадратний метр. Усім, хто хоче знайти недорогу квартиру, не варто чекати підсумкового циклу, щоб не переплачувати, оскільки якщо будинок пройде держкомісію і буде готовий до експлуатації, на цьому завершальному виробничому циклі відбувається різкий стрибок та основне підвищення цін. Крім цього, враховуючи ринок, прогноз цін на новобудови та динаміку їхнього зростання, ціни на квартиру можуть щомісяця збільшуватися на 1-5%.

Внутрішні характеристики житлового об'єкта – відсутність ремонту

Купуючи квартиру в житловому комплексі, що будується, можна істотно заощадити, якщо відмовитися від проведення оздоблювальних робіт. Звичайно, мається на увазі не проведення ексклюзивного ремонту, а виконання поверхневих робіт з використанням недорогого матеріалу, які, в більшості випадків, пропонують компанії, що займаються будівельними роботами. Оскільки в залежності від якості обробки та оздоблювальних матеріалів, різниця в ціні може становити 20-30%. Краще придбати житлоплощу без оздоблення і надалі самостійно провести косметичний ремонт, так вийде набагато дешевше.

Комплексний підхід - розумна економія

Найчастіше особливо великі та надійні компанії періодично проводять акції, що передбачають купівлю квартири за низькими цінами. Такі пропозиції дозволять покупцям заощадити до 10% загальної вартості.

Автор: Олександр Бєлов