04-08-2021

Як відкрити власний магазин?

магазини

Щоб уникнути багатьох помилок та зайвих проблем перед тим, як відкрити бізнес необхідно ретельно підготуватись. Відкриття магазину, ідея досить перспективна, але дуже ризикована. З одного боку, у вас буде повна свобода для заняття улюбленою справою, з іншого боку, ця сфера бізнесу передбачає безліч труднощів та паперової тяганини. Насамперед, потрібно визначити основні питання, які вам доведеться вирішувати.

Що ви продаватимете

Найголовніше, що вам потрібно вирішити, це чим ви торгуватимете, і чи буде обраний асортимент користуватися попитом у потенційного покупця. Варто визначитись і з форматом бізнесу: продаж через прилавок, самообслуговування. Крім того, при виборі товару слід враховувати потреби району, в якому розташовуватиметься ваш магазин. Проаналізуйте контингент населення, проведіть опитування серед людей та дізнайтеся їхню думку.

Процес оформлення

Процес реєстрації бізнесу та отримання дозвільної документації справа клопітна і не особливо приємна. Як правило, це затягується на тривалий термін. Перед тим, як відкрити власний бізнес, необхідно обміркувати правову форму організації бізнесу, вид оподаткування тощо. Ви повинні отримати свідоцтво про реєстрацію магазину, відкрити розрахункові рахунки у банку та зайнятися виготовленням печатки для свого бізнесу. Але, і це ще не все, вам необхідно узгодити всі питання зі службою з надзвичайних ситуацій (ДНС), а також зі службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Причому для отримання дозволу від ДПССпотрібно скласти список товарів, які будуть продаватися у вашому магазині.

Потрібна магазину та вивіска, на установку якої також потрібен дозвіл. Необхідно узгодити її розміщення з власником будівлі та надати фотографії місця, де планується розміщувати вивіску та ескізи.

Постачальники та співробітники

Потім вам необхідно знайти постачальників, укласти з ними договори та найняти на роботу персонал. Від вибору постачальників залежить багато чого, тому намагайтеся співпрацювати з фірмами, які гарантують якість продукції. Постачальники повинні своєчасно забезпечувати постачання товару та пропонувати вам вигідні умови для співпраці. В основному, чим довше ви працюєте з певною компанією, тим вигідніша ваша домовленість. Вибирайте постачальників, які надають рекламну продукцію, брендові рекламні вивіски, іменні стенди та інше.

При наймані персоналу потрібно враховувати як професіоналізм співробітника, а й відповідність спеціалізації магазину. Наприклад, для роботи в модному молодіжному бутику краще найняти молоду дівчину, яка знається на моді та брендах. А от серйозна жінка краще виглядатиме в магазині книжкової продукції. Адже обов'язки продавця не обмежуються касовими розрахунками, він має розбиратися у товарі та консультувати клієнтів за потреби.

Торгове обладнання

Потрібно придбати обладнання: шафи, вітрини, стелажі, прилавки та інше. Вибір обладнання залежить від спеціалізації магазину. Під час підготовки магазину до відкриття дуже важливим кроком є ​​викладання товарів. Товар повинен розміщуватися відповідно до вимог його зберігання. Найбільш ходовий товар повинен розташовуватися на самому видному місці, а більш дорогі товари, як правило, розміщені у вітринах.

Видаткова частина

Необхідно прорахувати, скільки коштів вам знадобиться для організації бізнесу: на оренду та ремонт приміщення, на закупівлю обладнання та товару, на оформлення документів тощо. Намагайтеся не пропустити кожну деталь та кожну найменшу витрату, це допоможе вам уникнути складнощів надалі.

Крім всіх перерахованих моментів вам потрібно подбати про оформлення майданчика перед магазином, про систему безпеки та, звичайно, про рекламу. Щоб ваш магазин мав попит у відвідувачів, не забувайте періодично проводити рекламні акції, пропонуйте їм бонуси та знижки. Все це у поєднанні з багатим асортиментом та гарною репутацією привабить безліч покупців. В результаті ваш бізнес буде успішним та прибутковим.

Раніше ми розповіли про те, що варто враховувати до відкриття продуктового магазину

Автор: Олександр Бєлов