04-06-2019

Найбільша в історії приватна угода на ринку нерухомості

Чорний камінь

Американська інвестиційна група компаній Blackstone купує логістичні активи сінгапурської компанії GLP у США на суму 18,7 млрд доларів. Контракт стане найбільшою в історії приватною угодою з нерухомістю.

Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Blackstone.

Загальна площа нерухомості (міські логістичні активи із заповненням) склала 16 630 кв. м. Обсяг поглинання Blackstone майже вдвічі перевищує розмір наявної на ринку промислової нерухомості в США.

Кен Каплан, світовий керівник Blackstone Real Estate, прокоментував:

«Логістика – це наша найголовніша тема глобальних інвестицій сьогодні і ми з нетерпінням чекаємо на можливість використовувати наш існуючий портфель для задоволення зростаючого попиту на електронну комерцію».

Blackstone є світовим лідером інвестування у нерухомість. Компанія заснована у 1991 році. Штаб-квартира: Нью-Йорк, США. Інвестиційний капітал становить близько 140 млрд. доларів. Офіси компанії розташовані в Лондоні, Парижі, Дюссельдорфі, Сіднеї, Токіо, Гонконгу, Пекіні, Шанхаї, Мадриді, Мумбаї та Дубаї. Портфель нерухомості включає: готельні, офісні, торгові, промислові та житлові об'єкти у США, Європі та Азії.

Blackstone Real Estate також управляє Blackstone Real Estate Income Trust (BREIT), який прагне інвестувати в комерційну нерухомість США, що стабілізує, приносить дохід.

Нагадаємо, один із символів Нью-Йорка хмарочос Chrysler Building виставлено на продаж. Продажем будівлі та пошуком покупця займеться компанії CBRE.

Підготував: Олександр Бєлов