04-01-2018

Як заробити на присадибному господарстві?

присадибне господарство

Спочатку треба визначитися зі сферою своїх особистих інтересів. Оскільки робота в присадибному господарстві, найімовірніше, приноситиме гроші те, що особливо вам до вподоби.

Другий момент – це час. Скільки часу ви готові присвятити себе непростому господарюванню, а саме заняття, яке буде приносити прибуток.

Наприклад, щоб виростити розсаду на продаж з насіння до цвітіння потрібно тимчасовий проміжок в середньому від 3 до 6 місяців, і в день необхідний хоча б годину на огляд, полив та догляд за розсадою.

Для того щоб виростити птаха на продаж, вам знадобиться тимчасовий інтервал приблизно 2 місяці від пташеня до дорослого птаха, і приблизно 30-60 хвилин на день, на те, щоб нагодувати, напоїти, загнати вигнати.

І, звичайно ж, чи зможете ви взагалі це зробити?

Для вирощування тепличних овочів на продаж у середньому потрібен часовий інтервал приблизно півроку, із щоденною витрачанням часу прямо пропорційної засадженої площі плюс після закінчення терміну дозрівання часу на реалізацію продукції.

Звичайно ж, не враховую можливу раціоналізацію та автоматизацію та найману працю у господарстві.

Третій момент – він стоїть за важливістю нарівні з вашим бажанням займатися цим видом домашнього господарства, це збут. 95% людей не можуть презентабельно уявити себе. Тому навіть якщо сподіватися на те, що до вас раптом різко кинуться друзі-знайомі та родичі та захочуть купити у вас все й дорожче – не варто. Ймовірно, саме ця категорія громадян захоче купити у вас за великою дружбою або за родинним зв'язком набагато дешевше.

Та й четвертий момент. Скільки коштів ви готові вкласти, щоби отримати фінансову віддачу? У середньому на одну качку за ринковими цінами піде до 60 гривень. А продасте її від 70 гривень за кілограм. На один грам насіння зелені йде в середньому 1–2 гривень, залежно від багатьох факторів, а продасте ви його 200 гривень за кг.

І п'яте! Є один непоправний ресурс, який ви можете використати. Мабуть, повторюся, але в іншому ключі. Це ваш час.

І чим довше ви сумніватиметеся, вирішуватиметеся, збиратиметеся з думками, тим менше його у вас залишиться.

Головне, визначитися, що дійсно вам до душі і почати вже робити кроки насправді, а не лише у своїй уяві, сидячи за екраном монітора.

Автор: Олександр Бєлов