02-09-2016

Найдорожчі у світі офіси

Лондон панорама

Багато компаній ставлять питання розширення свого бізнесу постійно. І тому такі компанії часто заглядаються на офіси, які розташовані у найбільших містах. Адже саме у столицях бізнес виходить на абсолютно новий рівень і може вивести прибуток на найвищий рівень. Такі офіси в основному використовуються юридичними та фінансовими фірмами, прибуток яких значно перевищує вартість оренди. Колись всесвітньо відомою компанією нерухомості було складено список, в якому були оприлюднені найдорожчі та найпрестижніші офіси світу.

За словами виконавчого директора компанії, яка склала цей список, найдорожчими офісами є місця в елітних районах міст із більш ніж розвиненою транспортною системою. Також дорогі офіси знаходяться в місцях, де найчастіше скуповують нерухомість мільйонери та знаменитості. Саме у цих людей спостерігається багато грошей, які вони готові витрачати на всілякі послуги. Ще одним аспектом дорожнечі є міста, в яких найбільше накопичено офіси найвідоміших компаній.

Де ж найдорожчі офіси у світі

Перше місце займає Лондон. У районі, який має назву Сент-Джеймс, розташовані найвідоміші всіма світу хедж-фонди, а також компанії, що займаються приватними інвестиціями. У середньому вартість офісів у цьому районі коштуватиме вам майже 3 000 доларів за квадратний метр на рік.

Друге місце займає Гонконг. У центральному районі розташовані штаб-квартири практично всіх найвідоміших організацій. У середньому один квадратний метр на рік коштуватиме майже 2 000 доларів. Вартість обумовлена ​​тим, що в Гонконгу проживають найбагатші інвестори та банкіри.

Третє місце застовпив за собою Пекін та його фінансова вулиця. Тут розташовані величезні фінансові організації, а також міжнародні банки, які мають всесвітню популярність. Вартість офісів досягає позначки 1 500 доларів за один квадратний метр на рік.

У Женеві є район, що має назву Рю дю Рон. Саме цей район посідає у нашому рейтингу четверне місце. Тутешніми орендарями є організації, які управляють приватними капіталами найзаможніших людей планети. Вартість таких офісів сягає 1 доларів за квадратний метр.

Ну і замикає п'ятірку найдорожчих офісів Каліфорнія та її Силіконова долина, де на квадратний метр накопичено більше знаменитостей, ніж будь-де на планеті. У районі Менло-Парку офіси мають вартість 1 200 доларів за квадратний метр на рік.

Автор: Олександр Бєлов