02-06-2016

У Дубай відкрито перший у світі 3D надрукований офіс

У Дубай збудовано перший у світі офіс, проект якого створено за допомогою технологій 3D-друку. На урочистій церемонії відкриття були присутні усі керівники Дубаї.

Офісний будинок, який отримав назву Office of the Future, розмістили в центрі Дубай неподалік Міжнародного фінансового центру. У ньому розміститися тимчасова штаб-квартира Dubai Future Foundation.

Для створення офісу використовувався роботизований 3D-принтер заввишки 6 м, довжиною 37 м та шириною 12 м. При його будівництві використовувалися спеціальні матеріали, розроблені та вироблені в ОАЕ та США, а їх випробування на надійність проводились у КНР та Великій Британії.

Площа офісу складає близько 250 кв. м. Він повністю підходить для функціонування. Також у ньому використовувалися новітні досягнення людства, які дозволяють захищатися від перегріву і знижують споживання електроенергії.

На створення конструкції офісу пішло лише 17 днів. Два дні знадобилося для його монтажу та підключення до комунікацій. Загальні витрати – близько 140 тисяч доларів.

До 2013 року близько 25% будівель у Дубаї буде спроектовано при використанні 3D-друку і стане головним світовим центром подібних споруд.

За матеріалами NEWSru.com