02-02-2017

Перелік професійних хвороб офісних працівників

хвороби офісних працівників

Офісна робота тільки з боку здається нескладною – працюй собі за комп'ютером у теплому приміщенні та насолоджуйся. Проте насправді професійні хвороби працівників офісу становлять великий перелік. Які негативні наслідки завдає робота в офісі для людини?

Дефіцит свіжого повітря

В офісі стабільно відчувається дефіцит свіжого повітря (виявляється сонливістю та запамороченням) через закриті вікна та велику кількість людей. При цьому біля комп'ютера це ще більше відчувається, оскільки в процесі роботи обладнання гріється і розжарює повітря.

Синдром сухого ока

Тривале використання комп'ютера призводить до перенапруги очей через зниження частоти моргання та відблисків. У результаті до вечора, коли в приміщенні залишається тільки штучне освітлення, в очах з'являється почуття «піску», різі та сльозотеча.

Головні болі

Через безперервну напругу очей, постійних розумових процесів та перенапруги в шиї через сидіння нерідким супутником кінця робочого дня стає головний біль.

Болі у спині

Через деякий час перебування в сидячому практично незмінному становищі виникає біль у шиї і плечах через постійну напругу.

Німають руки

При тривалій роботі з мишею та клавіатурою, зростає навантаження на пальці, зап'ястя та передпліччя, оскільки м'язи та сухожилля (особливо робочої руки) у цей період зазнають інтенсивних навантажень. У результаті кисті і передпліччя виникає оніміння і біль.

Огрубівають і лущиться лікті

Коли руки лежать на столі, як при роботі з клавіатурою, лікті труться об поверхню, через що шкіра огрубує і лущиться.

«Кіл» у попереку

Поперек під час сидіння переживає максимальну напругу. Оскільки функція підтримки хребта у правильній позі переважно дістається неї. Більше того, при сидінні перетискаються судини, через що з'являється оніміння.

«Гірі» на ногах

Під час сидіння, навіть за правильної постави, перетискаються судини області стегон і органів малого таза. В результаті в ногах порушується крово- і лимоток, тому виникає оніміння та набряки.

За матеріалами Medic.ua.