02-02-2015

Про італійську нерухомість

Лавено-Момбелло

Якщо порівнювати Італію з іншими європейськими державами, то переваг при придбанні нерухомості в цій країні набагато більше ніж десь. Щоправда, для іноземців є ціла низка перешкод, що стосуються купівлі житла. Тому перш ніж хапатися за вигідні пропозиції щодо купівлі нерухомості в Італії, варто ознайомитися з усіма перевагами та недоліками, пов'язаними з цим.

Основною перевагою італійського ринку нерухомості є якість європейського рівня. Італія належить до Шенгенської зони, що діє на території Євросоюзу. Отже, італійська віза дозволяє власнику без проблем переміщатися територією Шенгенської зони. У Євросоюзі, як відомо, вищий рівень життя, висока якість будівництва за найновішими технологіями.

До того ж, досить вигідним придбанням стане нова нерухомість, оскільки Італія – країна з досить стабільною та сильною економікою, а отже, італійська нерухомість стане запорукою стабільного майбутнього. Крім того, тут завжди безліч варіантів на будь-який смак та побажання покупця. Безліч видів житла від найдешевшого, до максимально дорогого, яке може розташовуватися як у горах, так і на узбережжі, і на островах, і на материку.

Але крім безлічі переваг, є і суттєві недоліки, про які треба знати обов'язково. Шенгенська зона має величезний недолік, сюди дозволяється іноземцю в'їжджати тільки з візою. Максимальний термін, на який видається віза – 1 рік. За цією візою дозволяється перебувати в країні до 90 днів за період 180 днів. Варто зазначити, що стандартна туристична віза дозволяє перебувати в країні не більше ніж 30 днів.

Також слід знати, що ціна нерухомості і вартість остаточної угоди завжди різна, тому необхідно уважно ставитись до підрахунків усієї суми витрат, витрачених на купівлю бажаної нерухомості. До всіх витрат входять гонорар нотаріусу, ріелтору та перекладачеві, оскільки всі ці особи допомагатимуть оформляти угоду. До того ж, у цю суму входять і податки, які доведеться заплатити на купівлю нерухомості.

При оформленні угоди без перекладача ніяк не обійтися, оскільки всі необхідні документи оформлюються виключно італійською мовою. Тому слід наймати грамотного фахівця. Також перекладач допоможе під час торгів, якщо він доречний.

Підготував: Олександр Бєлов