02-02-2022

Необхідність автоматизації малих торгових об'єктів

аналіз бізнес-процесів

Багато хто замислюється над тим, чи доцільно проводити автоматизацію малого бізнесу, чи вона необхідна лише організаціям, які займаються великими справами.

У таких організаціях як супермаркети або просто великі магазини власники, не замислюючись, із самого початку використовують усі можливі засоби для збільшення обсягу продажу та зростання популярності своєї справи. Стабільність, з якою організація інформаційно удосконалюється, збільшує конкурентоспроможність та допомагає розвивати бізнес.

Власники маленьких торгових точок навіть якщо і замислюються про автоматизацію, вважають її недоцільною. Найчастіше це відбувається через те, що будь-яке інформаційне вдосконалення потребує фінансових вкладень, які для невеликого бізнесу можуть виявитися дуже відчутними. Водночас деякі власники невеликих магазинів допускають варіант розвитку у разі, якщо збільшиться потік клієнтів і, відповідно, прибутку.

Автоматизоване вирішення бізнес-завдань

Щоб торгове Підприємство мало ефективне управління, потрібно вчасно виконувати багато бізнес-процесів. Якщо невчасно виконати будь-яке із завдань, то у будь-якому бізнесі дуже складно досягти успіху. На великих підприємствах контроль виконують особливі відділи. У малому ж, або тільки бізнесі, який почав своє існування, іноді неможливо збільшити штат для організації контролю, тому замість помічника всі питання доводиться вирішувати власнику самостійно. Це потребує певних тимчасових витрат, і лише тому, що система контролю за розв'язанням задач не автоматизована.

Несвоєчасне вирішення критичних завдань не принесе особливих збитків великому бізнесу, тоді як для малого може стати критичним. Наприклад, звільнення одного із співробітників, затримка поставки ходового товару у великому торговому центрі можуть залишитися непоміченими, але у маленькій торговій точці миттєво внесуть дисбаланс у роботу. А якщо кілька проблем виникне одночасно, то бізнесу може прийти кінець. З цього випливає, що швидке автоматизоване вирішення завдань допоможе налагодити роботу великого бізнесу, а у випадку з невеликою справою не тільки сприяє розвитку, а й допоможе уникнути критичних ситуацій.

Не всі гідно оцінюють автоматизацію, бо не можуть оцінити її окупність. А дарма, адже автоматизація, незважаючи на фінансові вкладення, сприяє швидкому розвитку бізнесу і окупається в середньому через півроку.

Раніше ми розповіли чому автоматизація бізнесу є шлях до успіху.

Автор: Олександр Бєлов