01-10-2014

Сьогоднішній погляд на кримський ринок нерухомості

Апартаменти Мис Кришталевий у Севастополі

Експерти кажуть, що раніше ринок нерухомості у Криму був недооцінений. Нині ця ситуація виправляється, оскільки квартири та земельні ділянки на півострові мають небувалий попит. Одним з факторів, що впливають на такий бум, є досить низька ціна на нерухомість зараз. Проте фахівці прогнозують, що найближчими роками вона неабияк підніметься.

Зросла кількість росіян, які бажають придбати нерухомість на кримському півострові. Вони укладають угоди на великі суми, навіть не приїжджаючи і не оглядаючи будинок або квартиру. Представники РДК «Парангон» пояснюють такий ажіотаж не тим, що кримська нерухомість вигідна та прибуткова, а тим, що багато хто має бажання мати житло для відпочинку поблизу моря. Та й ціни поки що не кусаються. Ознайомитись з подібними пропозиціями про продаж квартир у Севастополі та Криму можна на сайті компанії parangon.org, на якому ви зможете вибрати та купити квартиру без посередників у будь-якому з житлових комплексів.

Попит на квартири та будинки великий, а ось пропозиція якраз знизилася. Багато продавців знімають з продажу свою житлоплощу, тому що бояться віддати її за дуже низьку ціну. А ті, хто все-таки наважується продати нерухомість, піднімають ціни, іноді навіть удвічі вищі від колишньої вартості.

Офіційні угоди на даний момент на півострові не укладаються, оскільки український держреєстр вважається вже недійсним, а російський поки що не заробив. Тому всі договори укладаються поки що таким чином: між покупцем та продавцем підписується договір купівлі-продажу, потім передаються гроші або частина від суми, і після цього обидві сторони очікують, коли запрацює реєстрація. Однак, це дуже небезпечний і ненадійний спосіб, адже зі зростанням попиту на нерухомість зросла і кількість шахраїв, які обманюють громадян, які не знають законів.

Існує чимало ризиків, і при купівлі нерухомості, потрібно перевіряти її ретельно. Наприклад, будинок або квартира можуть перебувати в арешті, якщо власник заборгував банку за кредитом. Проте зараз перевірити це дуже складно, адже вся інформація з українського реєстру недоступна для мешканців півострова.

Ринок нерухомості в Криму переживає зараз так званий бум, адже скуповується практично все житло, виставлене на продаж. На цьому непогано наживаються спекулянти та шахраї, тому потрібно бути особливо уважним при оформленні таких угод.

Підготував: Олександр Бєлов