03-11-2012

Як захистити квартиру від гостей?

злодій

Залишаючи свою квартиру на досить тривалий час, вживіть заходів до її збереження. Такі заходи вжиті вами будуть досить простими та дієвими.

Для початку зашторьте та закрийте всі вікна. Вони є найслабшими місцями для проникнення шахраїв. Щоб відлякувати шахраїв, зробіть просту сигналізацію. Вона полягає в переробці дверного дзвінка, який включатиметься під час злому ваших дверей. Шахрай ймовірно відмовиться від подібної витівки.

Злодій, який проник у вашу квартиру, шукає такі місця, де він на вашу особисту думку не шукатиме. Але це глибоке оману. На вашу думку, такі місця як відро для сміття, взуттєва шафа, камера холодильника, пральна машина, духова шафа або бачок унітазу для злодія не буде представляти ніякого інтересу. А ось тут якраз усе навпаки. Він і перериє усі ваші «похоронки» насамперед. Залишаючи квартиру, забирайте з собою у більш надійне місце всі свої цінні речі та предмети розкоші.

Якщо у вас в квартирі немає таємного прихованого сейфа, то всі ваші цінності у будь-якому випадку будуть викрадені. Маючи картини і всі художні цінності, які не можна забрати, обов'язково їх сфотографуйте, а предмети побутової техніки позначте тільки вам відомими мітками і перепишіть їх номери. У такий спосіб ви зможете визначити вашу особисту власність під час подання заяви до міліції.

Виходячи з квартири, зробіть найпростіший «сторожок». Це може бути драбини, домашня швабра або інший відповідний предмет, прихилений до внутрішньої сторони дверей. При відкриванні шахраєм дверей цей предмет впаде на підлогу та викличе певні сумніви у грабіжника. Або натягніть нитку від металевого кружка, встановленого на край столу до дверної ручки внутрішньої сторони дверей. Це теж буде свого роду «вартовий».

Як свідчить статистика, шахраї завжди проникають лише з перших поверхів будинків або з їхнього даху на найвищий поверх. Щоб запобігти їх проникненню з боку лоджії або балкона, на підвіконня поставте тендітний скляний предмет, який у будь-якому випадку якщо не відлякає, то насторожить хакера. А цей предмет створить певний гомін.

Не заощаджуйте на вхідних дверях і замках квартири. Витратьте досить значну суму на обладнання вашої квартири потужними сталевими дверима і системою складних дверних замків. Тільки в цьому випадку ви зможете убезпечити свою квартиру в повному обсязі.

І найкращий і надійніший варіант – встановлення охоронної сигналізації з виведенням її на посаду міліції. У такому разі до вашої квартири негайно приїде вбрання. Цей варіант вважається найнадійнішим та перевіреним життям.

Матеріал підготовлений АН BFS