05-11-2013

Житло у Дніпропетровську: готель чи квартира подобово?

Дніпропетровськ

Проблема проживання в іншому місті завжди актуальна: нікому з нас не хочеться відмовлятися від звичного комфорту на час поїздки, і в той же час ми прагнемо заощадити на житло. Більшість гостей вибирають з двох варіантів: подобово квартири в Дніпропетровську або готельний номер. Якщо ви ще не знаєте, на якому з них зупинитися, у цій статті ми розповімо про основні плюси та мінуси кожного.

Номер в готелі

Це стандартний спосіб, що вже давно зарекомендував себе, швидко знайти комфортне житло. Завдяки можливостям інтернету ви можете скласти докладний «портрет» будь-якого готелю: крім офіційного сайту (де, окрім іншого, можна переглянути фотографії інтер'єрів і навіть зробити віртуальний тур за номером) існують в мережі численні рейтинги закладів, де ви знайдете відгуки інших постояльців. Головна перевага готелю в тому, що він надає цілий комплекс послуг: адміністратор викличе вам таксі або організує трансфер, у будівлі є бар, ресторан, тренажерний зал, іноді салон краси. Але, незважаючи на підвищену комфортабельність, готелі не можуть похвалитися абсолютною тишею та самотою, особливо під час напливу постояльців. Крім цього, номери обійдуться як мінімум 500 гривень за добу (для тризіркових готелів), а цінителям максимального комфорту буде складно знайти кімнати дешевше 900-1000 гривень – такі розцінки доступні, на жаль, далеко не всім.

Квартири подобово

Порівняно з готельним бізнесом ця сфера вважається відносно молодою, проте популярною: зняти квартиру в Дніпропетровську на добу з однією кімнатою, необхідною технікою та новими меблями можна за 300 або навіть 200 гривень. Чим просторіше житло та сучасніший інтер'єр – тим дорожче коштуватиме оренда (в середньому 400-500 грн за об'єкт бізнес-класу). Однак не варто забувати про те, що тут ви не знайдете додаткових послуг, і щоб смачно пообідати доведеться замовляти їжу додому або йти в найближче кафе. Але, як показує практика, більшість квартир розташовується в районах з розвиненою інфраструктурою, де є ресторани, аптеки та супермаркети.

Стандартна схема обслуговування передбачає візит покоївки раз на три чи чотири дні. Якщо ж ви хочете, щоб частіше змінювали білизну та прибирали квартиру, додатковий сервіс оплачується окремо.

Додатковим плюсом можна вважати таку послугу, як квартири погодинно у Дніпропетровську – власники йдуть назустріч постояльцям, яким потрібна кімната лише на кілька годин, та роблять клієнтам гарні знижки.

Відразу після того, як ви вибрали номер або квартиру, рекомендуємо забронювати житло: сума броні зазвичай дорівнює добовій вартості оренди.

Підготував: Олександр Бєлов