17-04-2013

Вигідні способи розпорядження закордонною нерухомістю

Цюріх

Перед тим, як купити подібну нерухомість, потрібно спочатку визначитися – з якою метою вона купується. Наприклад, з метою приїжджати закордон у власний будинок, щоб відпочити, радикально змінивши обстановку та оточення, або ж купівля закордонної нерухомості пов'язана з отриманням доходу від оренди. Придбання закордонного житла з подальшого отримання прибутку є дуже дохідним капіталовкладенням. Що ж потрібно знати, щоб вигідно здати закордонну нерухомість і які способи існують?

Можна здавати житло самостійно своїм знайомим та приятелям. З одного боку, дуже зручно домовитися про все та взяти оплату за місцем основного проживання, але з іншого боку навряд чи вдасться організувати графік перебування друзів та знайомих таким чином, щоб будинок не був порожнім. Отже, такий спосіб є не найефективнішим для отримання постійного прибутку.

Ще один варіант – пошукати орендаря за допомогою розміщення об'яв на спеціалізованих сайтах в інтернеті. Чи є шанс знайти у такий спосіб зацікавлену в оренді житло обличчя, але знову ж таки – як показувати будинок і вести переговори, перебуваючи в іншій країні? Агенти нерухомості, звичайно, швидко знайдуть підходящий варіантОднак і цей спосіб ускладнений віддаленістю і від будинку, і від орендаря.

Іноді при купівлі закордонної нерухомості агентство, яке допомагало придбати житло, обіцяє після придбання допомогу в оренді будинку без господаря житла. На перший погляд здається вдалим варіантом, але має відчутні мінуси. По-перше, житло необов'язково здаватиметься постійно, по-друге, такий вид діяльності потребує сплати податків. По-третє, такий сервіс неможливий у країнах із нерозвиненою економікою через відсутність такого обслуговування.

Для отримання гарантованого гарного доходу від нерухомості, що здається цілий рік важливо грамотно підійти до вибору країни, регіону та населеного пункту. Найбільш прибутковими для цих цілей вважаються курорти та туристичні центри. Хоча в курортній місцевості дохід носитиме сезонний характер, а отже, стабільним не буде. А ось купуючи житло в столицях держав або туристичних центрах, де завжди існує приплив людей, які потребують житла, можна забезпечити собі гарний гарантований заробіток практично цілий рік. Віддаючи перевагу європейським державам, можна розраховувати на спрощену систему оформлення необхідних для здавання житла документів.

Автор: Олександр Бєлов