27-09-2014

Вибір ділянки під будівництво

земельна ділянка

Є переконання, що чоловік винен у своєму житті:

  1. Посадити дерево.
  2. Побудувати дім.
  3. Виростити сина.

Якщо подумати логічно, то запорука успіху операції життя залежить від другого пункту. Погодьтеся, просторий будинок з присадибною ділянкою дає можливість не лише посадити ліс дерев, а й виростити ватагу синів.

Спочатку слід вибрати відповідну ділянку для будівництва будинку. Для того щоб отримати інформацію про ділянки, що продаються по Києву та області з контактами власників, можна передплатити базу даних нерухомості bazarealtor.com.ua. Отримуючи кожен день нові дані, за місяць можна у будь-якому випадку вибрати саме те, що потрібно. Наприклад, в інформаційній системі Realtor на день виходить до ста ділянок по Києву та області. Це нова інформація без дублів та повторів. По кожному об'єкту в базі нерухомості виводиться коротка інформація:

  • де знаходиться ділянка (район, місто, селище, село);
  • кількість соток;
  • ціна (за всю ділянку або за сотку);
  • контактний номер власника

У примітці зазвичай вказується призначення ділянки. Тобто, під забудову, або с/г призначення, або пай. Якщо щось незрозуміло, завжди можна зв'язатися з власником для уточнення.

Коли є з чого вибирати, приступимо до вибору найбільш оптимальної ділянки для забудови з наявної інформації.

Спочатку потрібно визначитися із розміром ділянки. Кількість соток вважають виходячи із загального метражу будинку. Зразкове співвідношення 10:1. Щоб було зрозуміліше: наприклад, метраж будинку 50 кв.м., тоді ділянка має бути щонайменше 5 соток, метраж будинку 100 кв.м., то мінімальна площа ділянки 10 соток.

Момент другий. Наявність комунікацій. Чим більше комунікацій підведено до вашої ділянки або до сусідів, або хоча б чим ближче знаходяться ці самі комунікації, тим меншу суму доведеться викласти за їх прокладку.

Наступними за важливістю йдуть такі фактори, як екологічна обстановка, наявність гарної асфальтованої дороги, наявність водоймища, а також інфраструктура селища: близьке розташування медпункту, магазину, аптеки, пошти тощо.

Особливу увагу слід приділити також ґрунту та воді. Тому що від того, що ми їмо та п'ємо, залежить наше здоров'я. Перед покупкою ділянки обов'язково потрібно взяти проби ґрунту та води. Проби води можна взяти у сусідів, а також поцікавитися, наскільки глибоко знаходиться вода, тому що при бурінні, чим глибша свердловина – тим дорожче вона обійдеться.

З огляду на всі перелічені вище нюанси, можна уникнути подальших проблем і неприємностей при експлуатації ділянки та будинку.

Підготував: Олександр Бєлов