19-09-2014

Вибір комерційної нерухомості у курортному місті

будинок в Одесі

Як відомо, нерухомість у курортних містах має свою специфіку. Стосується це як класичної житлової нерухомості (будинків, чи квартир), так і різноманітної комерційної нерухомості (офісів, приміщень під магазини чи склади). Справа в тому що комерційної нерухомості в Одесі - Це чудовий спосіб вкласти вільні кошти, і швидко повернути їх із суттєвим прибутком.

Комерційна нерухомість в Одесі не є винятком, оскільки щороку місто відвідують мільйони туристів, і в розпал курортного сезону кафе, ресторани та магазини рідко страждають від нестачі туристів.

Особливою популярністю в нашому місті користується комерційна нерухомість, пристосована для магазинів, кафе, ресторанів або приватних приватних готелів. Офісний сектор у місті досить розвинений, а орендувати чи купити пристойну площу під офіс самостійно складно.

Слід сказати, що вибрати комерційну нерухомість у курортному місті не так просто, як може здатися на перший погляд. Така нерухомість має свої специфічні особливості, які суттєво впливають на її цінність та окупність.

Є кілька пунктів, якими слід обирати комерційну нерухомість у приморському місті.

Місцезнаходження

Найпильнішу увагу слід приділити тому, наскільки близько нерухомість розташовується від берега моря. Особливо це стосується приміщень, що пристосовані під кафе або невеликі ресторанчики. Як відомо кафе та ресторанчики, що знаходяться на набережній, рідко страждають від нестачі клієнтів, причому це стосується як літнього, так і зимового періоду. Справа в тому, що зими в Єйську дуже м'які та туристичні здравниці працюють цілий рік.

У свою чергу, будівлі та приміщення, що призначаються під торгівлю, повинні розташовуватися неподалік історичного центру міста, історичних пам'яток та православних храмів. Всі ці місця мають велику популярність у туристів, а значить, потік покупців у магазинах і торгових точках буде щоденним і безперервним.

Технічний стан

Як нескладно здогадатися, будь-який покупець чи орендар нерухомості хоче отримати будівлю, в якій одразу можна буде вести комерційну діяльність. Якщо потрібно буде робити дорогий ремонт, підводити комунікації та створювати інфраструктуру з нуля, то привабливість (а головне, вартість!) такої будівлі падає у кілька разів. У тому випадку, якщо зроблено якісний ремонт або ремонт під будь-який певний торговий бренд, то вартість проданої або оренди нерухомості може суттєво зрости.

Інфраструктура

Як неважко здогадатися комерційна нерухомість з повним обладнанням (електрика, природний газ, гаряча та холодна вода, санітарний вузол) оцінюватися значно дорожче, ніж нерухомість без інфраструктури або з частковою інфраструктурою. Так, зокрема, у готельних комплексах дуже цінуються бездротові інтернет-мережі та наявність супутникового телебачення.

Автор: Олександр Бєлов