05-04-2013

У чому переваги алюмінієвих вікон?

алюмінієві вікна

Рік від року сучасні технології лише розвиваються. Все це призводить до появи принципово нових рішень, якими нас, споживачів, тішать компанії, що діють ринку віконних конструкцій. Ці рішення забезпечують екологічність, зниження вартості, збільшення швидкості встановлення, підвищення експлуатаційного періоду віконних систем. Достатньо новим рішенням на ринку є алюмінієвий профіль. Вікна виготовлені на його основі сьогодні доступні на ринку.

Серед українських споживачів найбільший попит мають вікна ПВХ. Причини такої затребуваності обумовлені їхньою довговічністю, надійністю та невисокою вартістю. Однак цим конструкції з алюмінієвого профілю мало чим поступаються. А за низкою параметрів навіть перевершують.

При зведенні багатьох будівель архітектурні задуми припускають засклення великих площ незалежно від їх призначення. При склінні активно застосовуються купольні конструкції, еркери та вітражі. Крім цього застосовуються скляні стелі та стіни. Для проведення таких робіт потрібен матеріал, який мав би такі чудові якості, як легкість і міцність. Саме ним і є алюміній.

Переваги дерев'яних та пластикових виробів поєднані в конструкціях на основі алюмінієвого профілю. Як і дерев'яні, вони нешкідливі для людини, оскільки в їхньому профілі не міститься шкідливих речовин. При цьому за терміном експлуатації, а також міцності вони перевершують дерев'яні.

Не схильні до змін зовнішні характеристики таких рам: в процесі експлуатації вони не деформуються. Також на профілю таких вікон не виникають корозійні процеси. Поряд з цим вони не горять, мають стійкість до впливу вологи, а їх температурний діапазон знаходиться в межах від - 80 ° до +300 ° С.

Досить складною є також технологія виготовлення алюмінієвого профілю. Це головна причина їхньої високої вартості. Проте багато часу процес встановлення не займає. Тому за досить короткий час ви можете отримати бажаний елемент інтер'єру.

На підставі здатності алюмінієвих рам утримувати тепло та забезпечувати захист від впливу холодного повітря та заснована класифікація алюмінієвих конструкцій.

Прийнято виділяти:

  1. Холодні алюмінієві профілі; вони призначені для приміщень житлового призначення; собою вони є конструкцією, при виготовленні якої використовувався виключно метал.
  2. Теплі алюмінієві профілі; їх відрізняє широта застосування; у таких профілях є термоміст, завдяки якому забезпечується їх захист від холоду.

Якщо говорити про застосування алюмінієвих вікон, слід зазначити, що досить обмеженою є область їх застосування. Переважно використовувати їх у разі, коли виникає необхідність у створенні освітлення за рахунок великих вікон. Внаслідок того, що алюміній є досить легким металом, і з'являється можливість виготовлення вікон досить великих розмірів.

Для встановлення у житлових приміщеннях можна використовувати алюмінієві вікна. Також встановлення віконних систем з алюмінію можна проводити в офісних приміщеннях, дитячі установи. Вони забезпечують надійний захист від холоду, протягів, вологості. Завдяки таким системам забезпечується високий рівень захисту від пилу. У цьому плані алюмінієві системи ні в чому не поступаються ПВХ.

Для скління літніх терас, балконів та лоджій досить часто використовується холодний профіль, який можна з успіхом застосовувати на складах, на підприємствах, у торгових центрах. Алюмінієвий профіль можна використовувати для виготовлення перегородок, за допомогою яких можна проводити зонування великого приміщення.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також